Αρχική Σχολή Γονέων Ο πόλεμος είναι το αγαπημένο παιχνίδι του γιου μου. Πώς πρέπει να φερθώ;

Ο πόλεμος είναι το αγαπημένο παιχνίδι του γιου μου. Πώς πρέπει να φερθώ;

maxresdefaultΜπαμπά έλα να παίξουμε πόλεμο! Μαμά, σήκωσε τα χέρια ψηλά. Όταν μεγαλώνεις γιο, ξέρεις πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγεις το παιχνίδι που προτιμούν τα αγόρια. Τον πόλεμο. Όχι γιατί τα παιδιά αυτού του φύλου είναι επιθετικά ή δεν έχουν ευαισθησίες, αλλά γιατί - όπως αναφέρει η Αλεξάνδρα Καππάτου, Ψυχολόγος/Παιδοψυχολόγος/Συγγραφέας - η φύση τους τα κατευθύνει προς εκεί και σίγουρα και τα ερεθίσματα που δέχονται από το περιβάλλον τους

Παιχνίδια, τηλεόραση, ίσως ακόμα και η στάση του μπαμπά. Χωρίς όλα αυτά να είναι απαραίτητα κι ο κανόνας. Τι γίνεται όμως όταν ο γονιός προβληματίζεται, επειδή το παιδί ασχολείται πολύ περισσότερο απ όσο θα έπρεπε με το συγκεκριμένο ρόλο και παιχνίδι;

- Όσο κι αν δεν σας αρέσει το παιχνίδι του πολέμου, επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση της επιθετικότητας του παιδιού προς τους άλλους, αλλά και προς τον εαυτό του. Έχει δηλαδή μία αξία απελευθερωτική, αποτελεί μια εκτόνωση για το ίδιο.

- Όταν το παιδί υποδύεται το ρόλο του κακού, μέσα από το παιχνίδι του εξωτερικεύει την επιθετικότητά του χωρίς να έχει ενοχές, γιατί αυτά αποδίδονται στο φανταστικό ήρωα που ενσαρκώνει.

- Έχετε σκεφτεί ότι η οργάνωση της επίθεσης, η αντίσταση, η δυσκολία που αντιμετωπίζει, η τροπή σε φυγή βοηθούν το παιδί να αναπτύξει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του; Μην ανησυχείτε λοιπόν όταν βλέπετε το παιδί σας να παίζει πόλεμο.

- Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να το ενισχύετε εσείς με τη συμπεριφορά σας, π.χ. αγοράζοντάς του μόνο παιχνίδια- απομιμήσεις πολεμικών όπλων ή αφήνοντάς το να παρακολουθεί ειδήσεις ή ταινίες που δεν είναι κατάλληλες για την ηλικία και την ψυχική του ωριμότητα.

- Σε περίπτωση που η μόνιμη ενασχόληση του παιδιού είναι τα παιχνίδια βίας και η συμπεριφορά του προς τους γύρω του είναι επιθετική, είναι καλύτερα να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.