Αρχική InfoDad Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Χαμόγελου του Παιδιού

D6C5374DA24197B906839E27F0239E9AΤην αμέριστη στήριξη στο έργο τους και την υποστήριξή του στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα σήμερα τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ.κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο και Κωνσταντίνο Κοτσιλίνη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού, ο κ. Γιαννόπουλος προσέφερε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μια ζωγραφιά ενός μικρού κοριτσιού, της Έφης, που όπως είπε, απεικονίζει ένα καραβάκι στη μέση της θάλασσας, και πρόσθεσε, ότι το παιδί προσπαθεί να φτιάξει το σύννεφο γαλάζιο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού ευχαρίστησε σημείωσε«Από αυτή τη ζωγραφιά κρατώ περισσότερο το καραβάκι με το πανί φουσκωμένο».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννόπουλος υπενθύμισε παλαιότερες συνεργασίες του «Χαμόγελου του Παιδιού» με τον κ. Παυλόπουλο, υπό την ιδιότητα του Υπουργού, και σημείωσε την ευαισθησία με την οποία πάντα περιέβαλε τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Όπως ανέφερε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε εγκαινιάσει ένα Δίκτυο για την Προστασία των Παιδιών στη Μυτιλήνη και σημείωσε ότι στη συνέχεια αυτό θεσμοθετήθηκε ως «Σχέδιο Δράσης για την Οριζόντια Δικτύωση και τον Συντονισμό των Υπηρεσιών και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς το Παιδί».

«Ξέρω ότι δεν είναι θέμα δική σας αρμοδιότητας βέβαια αλλά θα ήθελα να σας θυμίσω ότι η δική σας προσπάθεια μας έδωσε τη δυνατότητα να φτιάξουμε αυτό το τόσο σημαντικό έργο» σημείωσε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Ακολούθως, ο κ.Γιαννόπουλος παρουσίασε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ένα Λεύκωμα, στο οποίο είναι αποτυπωμένη η δουλειά του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε λίγα λόγια αλλά και σε αριθμούς.

11188280_930611650324895_1698319569428416588_n

«Πέρυσι στηρίξαμε 82.000 παιδιά, ενώ λάβαμε περισσότερες από 280.000 κλήσεις στη γραμμή βοήθειας. Κλείνουμε τώρα τα 20 χρόνια μετά από την ιδέα που είχε ο Ανδρέας να δημιουργήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» εσείς το ξέρετε πολύ καλά, και καταφέραμε και στηρίξαμε 947.000 παιδιά αυτά τα 19 χρόνια αυτής της προσπάθειας, πιστοποιημένα από την TUV Αυστρίας», δήλωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στην προσφορά του κ. Παυλόπουλου, ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» σημείωσε: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντηση εκείνη ενός Σαββάτου με 30 παιδιά μας, που καθίσατε σαν Υπουργός να μιλήσετε μαζί τους για τα προβλήματά τους και να αντιμετωπίσετε ειδικότερα τα παιδιά τα αλλοδαπά, τα οποία ήθελαν να προχωρήσουν στη ζωή τους. Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει.

Ελπίζω τώρα, με τη δική σας θέση, θα χρησιμοποιήσουμε ένα μέσον, με την καλή έννοια της λέξης, για τα παιδιά στην Ελλάδα. Γιατί και επί προεδρίας του κ.Παπούλια, με τη δική σας συμμετοχή είχατε ξεκινήσει μια προσπάθεια να θεσμοθετηθεί και για τα παιδιά των Ιδρυμάτων κάποια δυνατότητα να μπορούν να προσλαμβάνονται. 'Αρα να μάθουν όλοι ότι δεν ευαισθητοποιηθήκατε τώρα».

Απαντώντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε «θα είμαι εδώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.