Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Ο πρώην σύντροφός μου αρνείται να πληρώσει διατροφή για το παιδί μας..."

"Ο πρώην σύντροφός μου αρνείται να πληρώσει διατροφή για το παιδί μας..."

o-SAD-MOM-facebookΟ πρώην σύντροφός μου με τον οποίο έχω ένα μωρό με βοήθησε κατά τη συμβίωση στην ανέγερση του σπιτιού μου, του οποίου τα έξοδα έκανα όλα εγώ με χρήματα που είχα πριν την συμβίωση καθώς και από δάνειο που πήρα. Από όταν χωρίσαμε αυτός απαιτεί 30.000 ευρώ για τα μεροκάματα του. Εφόσον μέναμε μαζί υφίσταται κάτι τέτοιο; Έχω διάταγμα διατροφής που ορίζει το πόσο των 250 το μήνα και δεν μου τα έδωσε ποτέ για να εξοφληθεί λέει το ποσό που του χρωστάω. Δεν μπορώ οικονομικά να αποταθώ σε δικηγόρο για το θέμα αυτό, αφού έχω ένα τεράστιο δάνειο να αποπληρώνω. Ποια είναι η δική σας άποψη ως τρίτο άτομο;

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Εφόσον υφίσταται απόφαση για καταβολή διατροφής σε βάρος του πατέρα του παιδιού, αυτός είναι υπόχρεος για την καταβολή αυτή, και δεν μπορεί να συμψηφίζει το ποσόν αυτό με άλλες απαιτήσεις. Σε περίπτωση που δεν τα καταβάλει, εκτός των άλλων, αυτό είναι και ποινικό αδίκημα και μπορείτε να καταθέσετε μήνυση σε βάρος του για παραβίαση υποχρέωσης για διατροφή.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555,+306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.