Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο "Ο πρώην σύζυγός μου οφείλει να δίνει 400 ευρώ το μήνα ως διατροφή για τα 2 μας παιδιά..."

"Ο πρώην σύζυγός μου οφείλει να δίνει 400 ευρώ το μήνα ως διατροφή για τα 2 μας παιδιά..."

Sad-coupleΚαλησπέρα σας,

ο πρώην σύζυγός μου οφείλει να δίνει 400 ευρώ το μήνα ως διατροφή για τα 2 μας παιδιά (7 & 8 ετών), πλέον της κάλυψης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ιδιωτικό σχολείο (δίδακτρα, βιβλία, τετράδια κλπ), εξωσχολικές δραστηριότητες. Ο μισθός του είναι 1290 ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει τα 400 ευρώ. Λόγω της κρίσης, δεν θέλω να τον πιέσω, όμως δυσκολεύομαι κι εγώ. Έχω το δικαίωμα να διεκδικήσω αργότερα τα χρήματα αυτά αναδρομικά;

 
Ευχαριστώ

Απάντηση του δικηγόρου Ιωάννη Π. Αλαβάνου

Αγαπητή κυρία,

Η παράληψη καταβολής της διατροφής γεννά αξίωση από εσάς, που προφανώς έχετε την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών σας να απαιτήσετε την καταβολή τους με κάθε νόμιμο μέσο. Εκτός από το γεγονός ότι η παράληψη αυτή είναι και ποινικό αδίκημα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να αποστείλετε εξώδικη πρόσκληση με διαμαρτυρία και επιφύλαξη στον σύζυγο σας ζητώντας του τα χρήματα αυτά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προσλάβετε δικηγόρο, ο οποίος αφού μελετήσει τη δικογραφία, θα σας συμβουλεύσει συγκεκριμένα.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
Τηλ: +30210 3816555, +306932618706,
Fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
Url: http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.