Αρχική Ρωτήστε το δικηγόρο Ο πρώην σύζυγος μου χρωστάει διατροφές 2 ετών... είμαι σε απελπιστική κατάσταση... χρωστάω ενοίκια, ΔΕΗ, είμαι άνεργη...

Ο πρώην σύζυγος μου χρωστάει διατροφές 2 ετών... είμαι σε απελπιστική κατάσταση... χρωστάω ενοίκια, ΔΕΗ, είμαι άνεργη...

30b796af02c95582f54ba66f96c6e370Ερώτηση: Καλησπέρα σας, χίλια συγνώμη για την ενόχληση, αλλά έχω απελπιστεί τόσο πολύ που δεν ξέρω που αλλού να απευθυνθώ. Ο πρώην σύζυγός μου, μου χρωστάει διατροφές 2 ετών. Είμαι σε απελπιστιστική κατάσταση. Χρωστάω ενοίκια, ΔΕΗ, μου έκοψαν το φυσικό αέριο, είμαι άνεργη, δεν υπάρχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα μου και απλά παλεύω να μεγαλώσω ένα παιδί που μπήκε στα 16. Ο πρώην σύζυγός μου,έχει δικό του σπίτι και μένει,αγοράστηκε μετά το διαζύγιο μας, σταμάτησε να δουλεύει, αφού πήρε τα χρήματα που έδινε το εργοστάσιο για εθελοντική έξοδο από την εργασία για να μην έχω έλεγε να του ζητάω λεφτά και η ειρωνεία; Μένει στο επόμενο τετράγωνο από μας, το παιδί του έχει να το δει 2 χρόνια. Για τηλέφωνο ούτε λόγος και να προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του, δεν το σηκώνει ποτέ. Σας παρακαλώ, πέστε μου τι μπορώ να κάνω; Έχει περιουσιακά στοιχεία στο χωριό, κάτι κτήματα. Δεν έχω λεφτά για δικηγόρους...Είναι πάνω από 5.000 ευρώ αυτά που μου χρωστάει..Σας θερμοπαρακαλώ, μην με ξεχάσετε. Δεν έχω που να απευθυνθώ και οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο σας.


Απαντά ο Γιάννης Π. Αλαβάνος, Δικηγόρος

Εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση, η οποία ρυθμίζει τα θέματα της διατροφής και υποχρεώνει τον πατέρα του παιδιού και πρώην σύζυγό σας να καταβάλλει συγκεκριμένο ποσό μηνιαίως για διατροφή και αυτός δεν το πράττει, αυτό συνιστά ποινικό αδίκημα και μπορείτε να καταφύγετε στο δικαστήριο, προκειμένου να τον πιέσετε και ποινικά, στην καταβολή της καθορισθείσης διατροφής. Θα χρειαστείτε δικηγόρο και γι’αυτό, μπορείτε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο του τόπου κατοικίας σας δικηγορικό σύλλογο, όπου υπάρχει κατάλογος δικηγόρων για παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Π. Αλαβάνος

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ Π. ΑΛΑΒΑΝΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
Κάνιγγος 27, 106 82 Αθήνα
+30210 3816555,+306932618706,
fax: +30210 3816555
Email: jalavano@otenet.gr
http://www.alavanos.gr/


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.