Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Ο Ριχάρδος ΙΙ, ζωντανεύει στο Βυρσοδεψείο μέσα από τα μάτια των εφήβων

Ο Ριχάρδος ΙΙ, ζωντανεύει στο Βυρσοδεψείο μέσα από τα μάτια των εφήβων

thumbnailTo Βυρσοδεψείο παρουσιάζει μια έκθεση ζωγραφικής από μαθητές του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνάσιου Ελευσίνας, με 40 έργα εμπνευσμένα από τον κόσμο του Βασιλιά Ριχάρδου ΙΙ του Σαιξπηρικού Δράματος.

Μαθητές  ηλικίας 13 έως 17 ετών κάνουν ορατό τον δικό τους "Ριχάρδο ΙΙ", επιλέγοντας να αποτυπώσουν με φρεσκάδα, ευθύτητα και διεισδυτικό βλέμμα σκηνές του σαιξπηρικού δράματος, που τους γοήτευσαν και τους επηρέασαν, από την παιδική ηλικία του Ριχάρδου μέχρι την Τραγική του Πτώση.

Στο ενδιαφέρον αυτό πρότζεκτ, τα παιδιά άντλησαν υλικό και έμπνευση από την αφήγηση του έργου, με την βοήθεια των φιλόλογων της σχολικής μονάδας. Με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Πληροφορικής ήρθαν σε επαφή με εικόνες και πίνακες ζωγραφικής που απεικονίζουν την περιπέτεια του Ριχάρδου. Μέσα από τη θεατρική ομάδα στο πρόγραμμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, μπήκαν στην ουσία του δράματος και  στη συνέχεια στο μάθημα των Εικαστικών σκιαγράφησαν το πορτραίτο του Ριχάρδου ΙΙ  αλλά και τα συναισθήματα που τους προκαλεί η ιστορία του.

Η έκθεση γίνεται στο φουαγιέ του θεάτρου Βυρσοδεψείο, από 11 Μαίου 2014 του μέχρι και το πέρας των παραστάσεων του Ριχάρδου ΙΙ.

Είσοδος ελεύθερη

Βυρσοδεψείο,
Ορφέως 174, Βοτανικός
210-3453203


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.