«Ο Ρομπέν των Δασών» ξεκινάει το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι του στη Βόρεια Ελλάδα (από 12/12)

Ο κουκλοθίασος redicolo, με μεγάλη χαρά και γιορτινή διάθεση, σας προσκαλεί στην παράσταση κουκλοθεάτρου «Ρομπέν των Δασών – Η αληθινή ιστορία» με κούκλες σε ανθρώπινο μέγεθος, που θα παρουσιαστεί σε Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τους Δήμους Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης-Συκεών, Καλαμαριάς, την Δ’ Δημ. Κοινότητα Θεσ/νίκης και την Δημ. Κοινότητα Νέας Μαγνησίας, καθώς επίσης στην Ονειρούπολη Δράμας, στην Αστερούπολη Ιωαννίνων, στον Παραμυθοχώρο Δήμου Βέροιας, στην Παραμυθοχώρα στο Στρατώνι Χαλκιδικής, στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο Σταυρού Χαλκιδικής και στις Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις Δήμου Κατερίνης. Επίσης, θα δοθούν δύο τελευταίες παραστάσεις στον Πολυχώρο ΕΝΩ για το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

afisa robin xristougenna

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση του γνωστού Ρομπέν των Δασών, πάνω σε πρωτότυπο κείμενο που γράφτηκε ειδικά για την παράσταση. Ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo πολεμά χωρίς συντρόφους, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί να σώσει όλο τον κόσμο μόνος του. Πομπώδης και φαντασμένος, με χαρακτηριστικά σούπερ ήρωα, καταλήγει να είναι ένας κωμικός Ρομπέν, ένας Ρομπέν αντιήρωας, που μέσα από τα παθήματά του διασκεδάζει και αφυπνίζει.

Απέναντι στον ατομικισμό, την προσωπολατρία και την ανάθεση των δικών μας προβλημάτων σε άλλους, η παράσταση επιχειρεί να αναδείξει αξίες όπως είναι η συλλογικότητα, το ομαδικό πνεύμα, η συνεργασία, η αλληλεγγύη. Η παράσταση απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 4-12 ετών, όμως παρακολουθείται με ενδιαφέρον και από μεγαλύτερα παιδιά αλλά και από ενήλικες. Με ζωντανή μουσική, συνεχείς εναλλαγές και συναρπαστική δράση, ο Ρομπέν του κουκλοθιάσου redicolo καθηλώνει μικρούς και μεγάλους μέσα από τη διάδραση και το έξυπνο χιούμορ.

redicolo robin 2Η υπόθεση του έργου:

Οι κάτοικοι του χωριού στενάζουν από τη φτώχεια κάτω από την άδικη διακυβέρνηση του βασιλιά. Μόνη τους ελπίδα ο Ρομπέν, ο ήρωάς τους, που καταφέρνει να τα βάζει με τους φρουρούς του βασιλιά και να αποκαθιστά τις αδικίες. Μέχρι που ο βασιλιάς αποφασίζει να εκμεταλλευτεί το αδύνατό του σημείο…

Οι Ηθοποιοί:

Κώστας Καλουδιώτης – Ρομπέν, Χήρα, Κοριτσάκι, Τελάλης
Γιάννης Μόμτσιος – Βασιλιάς, Σερίφης, Χωρικοί, Τελάλης
Κούκλες: Κουκλοθίασος REDICOLO

Οι Συντελεστές:

Κείμενο: Ματίνα Τσικριτζή
Σκηνοθεσία: Δέσποινα Καλπενίδου
Σκηνικό: Βίκυ Γούσιου
Μουσική: Γιάννης Μόμτσιος
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου
Video: Χασάν Σεχ
Οργάνωση παραγωγής: Δέσποινα Καλπενίδου
Παραγωγή: Κουκλοθίασος REDICOLO

Κουκλοθίασος REDICOLO
Τηλ: 2310 425 097 & 6976 055 790
E-mail: redicolos@gmail.com
www.redicolo.com
www.facebook.com/redicolo