Αρχική Νέα Ο Σπύρος Λάμπρου μιλά στο Infokids.gr με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων της ιστορικής παιδικής χορωδίας

Ο Σπύρος Λάμπρου μιλά στο Infokids.gr με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων της ιστορικής παιδικής χορωδίας

rawΜε αφορμή τη μεγάλη συναυλία για την επέτειο των 20 χρόνων της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου στη δισκογραφία, ο διευθυντής της χορωδίας μίλησε στο Infokids.gr για το επίπεδο της μουσικής παιδείας στη χώρα μας, το ρόλο της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και τη μοναδική παράσταση "Γίνε Μαζί μας Παιδί" για τα ελληνικά δεδομένα, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 10 Μαΐου στην "Ιερά Οδό" στις 11:30 το πρωί με την παρουσία 350 παιδιών επί σκηνής.

1. Ποια είναι η γνώμη σας για το επίπεδο της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα έχει κορυφαίους μουσικούς, σολίστες, συνθέτες, ποιητές. Το επίπεδο της μουσικής παιδείας είναι τραγικό, αν εξαιρέσεις την καταπληκτική δουλειά των μουσικών σχολείων. Όλα στηρίζονται στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δυστυχώς. Είναι μεγάλη συζήτηση για τα αίτια.

2. Η παιδική χορωδία Σπύρου Λάμπρου συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Ποια είναι η ανατροφοδότηση που έχετε από τα παλαιότερα μέλη σας;

Στα 20 χρόνια έχουν περάσει περίπου 1200 παιδιά. Κάθε χρόνο έρχονται γύρω στα 50 ταλαντούχα νέα παιδιά. Όπου να ναι θα μου έρθουν και τα μικρά παιδιά των πρώτων παιδιών της χορωδίας, του 1995-6.

3. Τι πιστεύετε πως προσφέρει η συμμετοχή στη χορωδία στη δημιουργική ανάπτυξη των παιδιών;

Η συμμετοχή στη χορωδία προσφέρει πνεύμα συνεργασίας, ευγενικής άμιλλας, κουλτούρας μουσικής, γνώση ποιητών, συνθετών, ελληνικής κυρίως μουσικής και ψυχική ανάταση. Είναι κάτι που θα το έχουν μέσα τους σε όλη τους τη ζωή. Ένα τρυφερό κομμάτι της καρδιάς τους.

4. Ο συντονισμός 350 παιδιών πάνω στη σκηνή μοιάζει με άθλο. Πώς τα καταφέρνετε;

Όντως, είναι δύσκολος ο συντονισμός. Ειδικά τώρα που θα έχω 350 παιδιά στη σκηνή. Έχω άγχος για το πώς θα χωρέσουν. Είναι κάτι μοναδικό αυτό που θα γίνει την Κυριακή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.