Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών ξεσπά "Γεμίστε τα ψυγεία του βρεφοκομείου γιατί τα παιδιά μας μένουν νηστικά"

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών ξεσπά "Γεμίστε τα ψυγεία του βρεφοκομείου γιατί τα παιδιά μας μένουν νηστικά"

befokomeio-athhnwn-1Με αίτημα να αντιμετωπιστούν άμεσα και οριστικά τα οξυμένα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αθηναίων ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων βρεφών και νηπίων πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών σύμφωνα με ενημέρωση του dikaiologitika.gr.

Η κατάσταση που βιώνουμε, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Από τη διατροφή που παρέχεται στα παιδιά μας, απουσιάζουν εδώ και καιρό το κρέας, το ψάρι, το τυρί, τα φρούτα, τα λαχανικά και η σαλάτα, με αποτέλεσμα το εβδομαδιαίο πρόγραμμα να αποτελεί μονότονη επανάληψη γευμάτων ρυζιού και ζυμαρικών και την ίδια στιγμή ψευδώς να αναφέρεται στο πρόγραμμα ότι παρέχεται σαλάτα και φρούτο ή να χρησιμοποιούνται παραπλανητικές περιγραφές του γεύματος (π.χ. χορτόσουπα), ενώ στην πραγματικότητα τα παιδιά μας τρώνε σούπα με ρύζι και ίχνη καρότου».

Ο Σύλλογος καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών, τόσο γιατί παραβλέπουν τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η ισορροπημένη διατροφή στη σωστή σωματική ανάπτυξη των παιδιών, πολύ περισσότερο που «σήμερα πολλές οικογένειες στερούμαστε βασικά είδη διατροφής με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών μας», όσο και γιατί «δεν πήραν εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην αδειάσουν οι αποθήκες και τα ψυγεία του βρεφοκομείου από τρόφιμα – νωπά, κατεψυγμένα, μακράς διαρκείας κ.λπ. – ενώ γνώριζαν τόσο τις ποσότητες που χρειάζονταν για να καλύψουν τις ανάγκες του συγκεκριμένου αριθμού παιδιών που καθημερινά σιτίζονται, όσο και τις χρονοβόρες διαδικασίες των διαγωνισμών και των συμβάσεων με τους προμηθευτές του δημοσίου, τις οποίες επικαλούνται».

Οι γονείς ζητάνε:

- Να συζητηθεί άμεσα, έκτακτα και κατά προτεραιότητα το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στις συνεδριάσεις του ΔΣ του ΔΒΑ και του Δημοτικού Συμβουλίου.

- Να παρθούν αποφάσεις για την άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος της σίτισης στους παιδικούς σταθμούς, με διαιτολόγιο βασισμένο στις ανάγκες που έχουν τα παιδιά σύμφωνα με την ηλικία τους. Με ποικιλία γευμάτων και επάρκεια στην ποσότητα του φαγητού, φτιαγμένο με καλής ποιότητας πρώτες ύλες.

- Επειδή είμαστε ενήμεροι ότι γίνονται δεκτές χορηγίες και προσφορές από διάφορες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και του εμπορίου, θέλουμε να εκφράσουμε τις σοβαρές μας ανησυχίες για την ποιότητα αυτών των τροφίμων, την ίδια στιγμή που είναι θεσμοθετημένη και νόμιμη σε όλη την ΕΕ και προσφάτως και στη χώρας μας, η πώληση ληγμένων ή κοντά στη λήξη προϊόντων στα ράφια των super market και ενώ έχουμε ήδη καταγγελίες από το προσωπικό ότι φτάνουν τέτοια τρόφιμα στους παιδικούς σταθμούς και στα μαγειρεία. Ζητάμε, λοιπόν, να μας απαντήσουν επίσημα ποια μέτρα παίρνουν για τον έλεγχο της ποιότητας των τροφίμων που παραλαμβάνουν, καθώς και τη χρονική διάρκεια ζωής τους.

- Να ληφθούν όλα τα μέτρα για τον άμεσο εφοδιασμό με υλικά καθαριότητας, στους παιδικούς σταθμούς που έχουν ελλείψεις. Να εφοδιαστούν όλοι οι παιδικοί σταθμοί με παιδαγωγικό υλικό, για να σταματήσουμε να βάζουμε το χέρι στην τσέπη, και γι” αυτά, γονείς και παιδαγωγοί.

- Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, παίρνοντας υπόψη ότι το προσωπικό των παιδικών σταθμών χτίζει καθημερινά σχέσεις εμπιστοσύνης και αγάπης με τα παιδιά και με τους γονείς και δεν μπορεί να εναλλάσσεται ανά δίμηνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.