Ο Σύλλογος Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου έχει πολλούς λόγους να καμαρώνει

Η χαρά μας κάθε φορά που μας στέλνετε φωτογραφίες από τις δράσεις των σχολείων σας, είτε αυτές πραγματοποιούνται από εμπνευσμένους και φιλότιμους εκπαιδευτικούς και διευθυντές (σπανίζουν αλλά ευτυχώς υπάρχουν), είτε από δυναμικούς Συλλόγους Γονέων, δεν περιγράφεται!

Αυτή τη φορά το μήνυμα μας ήρθε από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλύρου Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτρη Ιασονίδη, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις «μικρές πινελιές» που οι γονείς που ασχολούνται με τον Σύλλογο έβαλαν, προκειμένου να δημιουργήσουν «ένα πιο όμορφο περιβάλλον για τους μαθητές».

Ο λόγος για ένα δημόσιο σχολείο του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, του Νομού Θεσσαλονίκης, στο οποίο γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου όχι μόνο να ομορφύνουν τον περιβάλλοντα χώρο των μαθητών, αλλά και να τους εμφυσήσουν αξίες σημαντικές, όπως η ανακύκλωση και η αγάπη για το διάβασμα.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, στο Γ2, με πρωτοβουλία της δασκάλας, αντικατέστησαν τις παραδοσιακές καρέκλες της τάξης με μπάλες γυμναστικής που έχει βρεθεί, ότι βοηθά τα παιδιά να μειώνουν την υπερκινητικότητά τους και να συγκεντρώνονται καλύτερα στο μάθημα.

Στη σκάλα του σχολείου έβαλαν ειδικό λάστιχο, ώστε να μη γλιστρούν τα παιδιά, αλλά και αυτοκόλλητα με την προπαίδεια και καλημέρες σε όλες τις γλώσσες, ενώ πολλές ακόμα ζωγραφιές στολίζουν τοίχους και αυλές.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, ο Σύλλογος καλεί τους γονείς να συγκεντρώσουν βιβλία για τη βιβλιοθήκη τους, επιτραπέζια για το Ολοήμερο, για να μην αναφερθούμε στις υπόλοιπες εξαιρετικά οργανωμένες εκδηλώσεις!

Μπράβο, λοιπόν, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλύρου (πρώτο όνομα και πράγμα!), όχι μόνο για όσα τόσο φιλότιμα κάνετε για τα παιδιά σας, αλλά και για το εξαιρετικό παράδειγμα προσφοράς και αλτρουισμού που γίνεστε γι’αυτά! Έτσι μεγαλώνουμε καλύτερους ανθρώπους…