Αρχική InfoTeens Νέα Ο θείος του 20χρονου Βαγγέλη μιλάει ανοιχτά και αποκαλύπτει τι πραγματικά πιστεύει για την εξαφάνιση του ανιψιού του

Ο θείος του 20χρονου Βαγγέλη μιλάει ανοιχτά και αποκαλύπτει τι πραγματικά πιστεύει για την εξαφάνιση του ανιψιού του

θειος-Βαγγελη-735x400«Μακάρι να είναι σε...μοναστήρι, αυτό σημαίνει ότι είναι καλά και ζει», λέει o θείος του αγνοούμενου φοιτητή.

Είναι ο άνθρωπος που προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες και να ηρεμήσει την ήδη τεταμένη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που μετρά πια 24 μέρες.

Είναι ο θείος του, Γιάννης Γιακουμάκης, γνωστός δικηγόρος και βέβαια δικηγόρος της οικογένειας του φοιτητή που βιώνει την πιο δύσκολη στιγμή με το παιδί της να παραμένει άφαντο και με τα σενάρια που ακούγονται αλλά και την πορεία των ερευνών να μην βοηθούν στο να δοθεί φως σε αυτή την υπόθεση που το πανελλήνιο παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα.

Για πρώτη φορά ο κ. Γιάννης Γιακουμάκης θέτει υπόψη όλων και ένα σενάριο το οποίο θεωρεί πολύ πιθανό ίδιος όπως λέει να έχει υπόσταση και να μπορεί να οδηγήσει σε ένα δεύτερο επίπεδο τις έρευνες προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σημειώνοντας ότι η πιθανότητα να έχει προσφύγει σε κάποιο μοναστήρι ο Βαγγέλης είναι πολύ μεγάλη με το δεδομένο όπως υποστηρίζει ότι στη Σχολή μπαινόβγαιναν πολλοί ιερωμένοι και καλόγεροι της περιοχής που έρχονταν σε άμεση επαφή με τα παιδιά που φοιτούσαν εκεί.

«Στη Σχολή υπάρχει μία μικρή μονάδα παραγωγής τυριών και τα δικά μας τα κρητικά προϊόντα. Έρχονται πολύ συχνά διάφοροι παπάδες και καλόγεροι από τις γύρω εκκλησίες και τα μοναστήρια και παίρνουν αυτά τα τυριά σε πολύ καλές τιμές. Υπάρχει πάντα και το σενάριο να υπήρξε μία προσπάθεια προσηλυτισμού του Βαγγέλη που σε τελευταία ανάλυση το προτιμώ γιατί αυτό σημαίνει ότι είναι καλά και ζωντανός. Είμαι υποχρεωμένος να εξετάσω όλα τα σενάρια και επειδή γνωρίζω πιο καλά από τον καθένα πόσο ενωμένη και αγαπημένη είναι η οικογένεια Γιακουμάκη αποκλείω τα σενάρια τα οποία υπάρχουν ότι δηλαδή επειδή πήρε κάποιους χαμηλούς βαθμούς το μάλωσε κάποιος από την οικογένεια και εξαφανίστηκε επειδή ήταν στενοχωρημένος, δεν υφίσταται κάτι τέτοιο», λέει ο κ. Γιακουμάκης.

Εκτιμά ότι οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα στη Σχολή και δηλώνει ικανοποιημένος από την προσπάθεια που κάνουν όλες αυτές τις ημέρες οι αστυνομικοί: «Εκείνο που είναι σίγουρο και θέλω να το πω αυτό είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση κάποια μορφή αντεκδίκησης και απαντώ σε όλα αυτά που ακούστηκαν για ενδεχόμενη βεντέτα. Θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη όταν και εφόσον έρθει η ώρα, όταν βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί», θα πει.

«Αν τον έχουν προσηλυτίσει ή είναι επιλογή του να προσφύγει σε μοναστήρι, δε μπορεί να βγει εισαγγελική παραγγελία ή να δοθεί ένταλμα για έρευνα διότι ο Βαγγέλης είναι ενήλικας», προσθέτει και υπογραμμίζει: «Για εμάς είναι ευχή να είναι ζωντανός και να είναι σε μοναστήρι αυτή τη στιγμή τουλάχιστον αυτό σημαίνει ότι θα είναι καλά, είναι η ελπίδα μας ότι αυτό ισχύει».

Ο θείος του Βαγγέλη μιλά πρώτη φορά για όλα όσα μέχρι στιγμής δεν ήθελε να συζητήσει καθώς είναι σε εξέλιξη οι έρευνες της Αστυνομίας. Όμως θεωρεί ότι η κατάσταση είναι οριακή πλέον και πως το διάστημα που έχει περάσει από την ημέρα εξαφάνισης του ανιψιού του μέχρι σήμερα που εξακολουθεί να αγνοείται είναι μεγάλο και δεν έχει ακόμη πέσει φως στις έρευνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

«Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν άνοιξε η γη και τον κατάπιε τον Βαγγέλη, πρέπει να δοθούν άμεσα απαντήσεις, να δοθεί βάρος στο τι πραγματικά συνέβαινε μέσα στη Σχολή και ποιοι ευθύνονται για όλο αυτό», θα πει με νόημαι επιμένοντας ότι το μυστικό που κρύβεται πίσω από την εξαφάνιση του Βαγγέλη είναι μέσα στη Σχολή ή τουλάχιστον σχετίζεται με κάτι που συνέβη εκεί.

Πηγή: protothema.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.