Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης μαθητών ΑμΕΑ δεν πρέπει να χαθεί - Υπογράψτε το ηλεκτρονικό ψήφισμα

Ο θεσμός της παράλληλης στήριξης μαθητών ΑμΕΑ δεν πρέπει να χαθεί - Υπογράψτε το ηλεκτρονικό ψήφισμα

vlMxSlnLWywOeCW-556x313-noPad (1)Στήριξη για το θεσμό της Παράλληλης Στήριξης, ζητούν οι Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής, με επιστολή τους προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λοβέρδο καθώς και με νέο ηλεκτρονικό ψήφισμα. Υπενθυμίζεται ότι με το νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή, ο θεσμός της Παράλληλης Στήριξης οδηγείται σε θεσμικούς φραγμούς και εν τέλει σε μεγάλες περικοπές.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή των εκπαιδευτικών:

"Γονείς, εκπαιδευτικοί ειδικής και γενικής αγωγής, ειδικότητες και επιστήμονες της Ειδικής Αγωγής, πολίτες αυτής της χώρας που έχουμε γνωρίσει από κοντά το συγκεκριμένο θεσμό (μέσα από τη φοίτηση χιλιάδων παιδιών) γνωρίζουμε τα πολλαπλά του οφέλη, όχι μόνο για τα παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, αλλά για όλα τα παιδιά του γενικού σχολείου.

Η Παράλληλη Στήριξη ήταν στην ουσία η πρώτη μορφή "Συνεκπαίδευσης" που έλαβε χώρα στα Γενικά Σχολεία της χώρας μας. Ήταν η πρώτη φορά που υπήρξαν δύο εκπαιδευτικοί στην τάξη (Ειδικής και Γενικής Αγωγής) για να εντάξουν παιδιά με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (με σύνδρομο Asperger, Αυτισμό Υψηλής Λειτουργικότητας, σύνδρομο ΔΕΠ/Υ, σύνδρομο Down, κώφωση, τύφλωση, κινητικά προβλήματα κ.α.) στο γενικό σχολείο, στο πλαίσιο που κάποτε εξοβέλιζε αυτά τα παιδιά!!

Το σχέδιο νόμου θέτει σοβαρούς θεσμικούς φραγμούς στη χορήγηση της Παράλληλης Στήριξης (π.χ. δεν χορηγείται Παράλληλη Στήριξη όπου υπάρχουν Τμήματα Ένταξης) και οδηγεί σε ραγδαία μείωση των Παράλληλων Στηρίξεων. Πλήττει το δικαίωμα χιλιάδων παιδιών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στην Εκπαίδευση.

Ζητάμε ν' αλλάξει το σχέδιο νόμου και να μη μπουν "αποκλεισμοί" μέσα από το ίδιο το νομικό πλαίσιο του Κράτους. Προωθούμε το παρακάτω ψήφισμα παντού: σε γονείς, εκπαιδευτικούς, συλλόγους, φορείς κτλ."

Μπορείτε  να ψηφίσετε ηλεκτρονικά, πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.change.org/en-CA/petitions/%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%BA-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%AD%CE%B1-%CE%BB%CE%BF%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%AF%CE%BE%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE%B7%CF%82?share_id=zrMIFrUEqG&utm_campaign=autopublish&utm_medium=facebook&utm_source=share_petition


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.