Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών Ο θηλασμός αποδεικνύεται ευεργετικός κατά του άσθματος

Ο θηλασμός αποδεικνύεται ευεργετικός κατά του άσθματος

breastfeedingΟ θηλασμός προστατεύει τα παιδιά από το άσθμα, όπως αποδεικνύει νέα μελέτη που διεξήχθη πάνω στο θέμα.

Οι ερευνητές συνέλεξαν τα στοιχεία από 117 επιστημονικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε χρονικό διάστημα 30 χρόνων, με τη συμμετοχή περίπου 250.000 μωρών.

Τα ευρήματα της μελέτης μαρτυρούν ότι ο τακτικός θηλασμός μειώνει την πιθανότητα άσθματος κατά 37% σε παιδιά κάτω των τριών ετών, ενώ εκείνα στην ηλικία των 7 ετών και άνω που είχαν θηλάσει όταν ήταν βρέφη, είχαν 17% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν την πάθηση.

Από το σύνολο των ερευνών οι 62 αποδεικνύουν ότι ο θηλασμός ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος για τα μωρά, οι 43 μαρτυρούν ότι δεν είχε κανένα ευεργετικό αποτέλεσμα, μόνο τέσσερις ότι μπορεί να προκαλέσει άσθμα και οι υπόλοιπες οκτώ ότι άλλοι παράγοντες είναι πιο σημαντικοί για την αποφυγή της ασθένειας.

Η έκθεση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology, αναφέρει ότι τα ευρήματά της υποδηλώνουν έντονα ότι ο θηλασμός προστατεύει από το άσθμα ιδιαίτερα μέχρι την ηλικία των δύο ετών, ενώ τα μωρά που δεν θηλάζουν είναι γνωστό ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο λοιμώξεων του αναπνευστικού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.