Αρχική InfoBaby 12-36 μηνών "Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για νεογέννητα": Τα οφέλη του παρατεταμένου θηλασμού για μαμά & παιδί

"Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για νεογέννητα": Τα οφέλη του παρατεταμένου θηλασμού για μαμά & παιδί

breastfeedΣύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι γυναίκες που θηλάζουν τα παιδιά τους πέρα από την ηλικία των 12 μηνών συχνά αισθάνονται άβολα με την απόφασή τους. Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Maternal & Child Nutrition αποκάλυψε ότι ο παρατεταμένος θηλασμός δεν θεωρείται φυσιολογικός, ενώ λιγότερο από το 1% των μαμάδων στην Αγγλία εξακολουθούν να θηλάζουν ένα μωρό στην ηλικία των έξι μηνών.

Ωστόσο, σε άλλες χώρες του κόσμου τα παιδιά συνηθίζουν να θηλάζουν μέχρι τη νηπιακή ηλικία. Στον Καναδά, για παράδειγμα, η κυβέρνηση προωθεί εκστρατεία για την ενεργό ενθάρρυνση των γυναικών να συνεχίσουν το θηλασμό με το σύνθημα ότι «Ο θηλασμός δεν είναι μόνο για τα νεογέννητα».

Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμβουλεύει τις μητέρες να θηλάζουν τα παιδιά μέχρι την ηλικία των 2 ετών κι έπειτα, παράλληλα με την εισαγωγή τους σε άλλα τρόφιμα. Τα οφέλη του θηλασμού για την υγεία του παιδιού περιλαμβάνουν την προστασία από σοβαρές ασθένειες, ενώ έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι που έχουν θηλάσει έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ νοημοσύνης.

IMG_1252«Το μητρικό γάλα αποτελεί σημαντική πηγή ενέργειας και θρεπτικών ουσιών σε παιδιά ηλικίας 6-23 μηνών. Μπορεί να ικανοποιήσει τις μισές ή περισσότερες από τις ενεργειακές ανάγκες ενός παιδιού ηλικίας 6 -12 μηνών και το 1/3 των ενεργειακών αναγκών μεταξύ 12 και 24 μηνών»

Η Jessica Daniels από την Αγγλία θεωρεί τον παρατεταμένο θηλασμό εξαιρετικά επωφελή τόσο για την ίδια όσο και για τις δύο κόρες της. Η 24χρονη μητέρα θήλαζε τη μεγάλη της κόρη μέχρι την ηλικία των 3,5 ετών, ενώ εξακολουθεί να θηλάζει την δεύτερη κόρη της εδώ και 14 μήνες.

«Νιώθω ότι τα παιδιά μου έχουν ωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από τον παρατεταμένο θηλασμό. Η πρώτη μου κόρη έχει έντονο συναισθηματικό δέσιμο μαζί μου, ενώ ο θηλασμός τη βοήθησε επίσης στη σχέση με την αδερφή της, αφού υπήρχαν φορές που συνήθιζαν να τρέφονται ταυτόχρονα. Επιπλέον, οι γυναίκες που θηλάζουν έχουν λιγότερες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών, ενώ αυτός ο τρόπος είναι συχνά πιο βολικός από το μπιμπερό».

Πολλές διάσημες συμπεριλαμβανομένων της Gwen Stefani και της Salma Hayek είναι μεταξύ εκείνων που συνέχισαν να θηλάζουν δημόσια τα παιδιά τους πέρα από τους 12 μήνες. Ωστόσο, παρά την έκταση που έχει λάβει το θέμα και τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία, μερικές γυναίκες αισθάνονται ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν το θηλασμό.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.