Αρχική Νέα Ο «τοίχος της καλοσύνης» στη Λάρισα βοηθά εκείνους που έχουν ανάγκη

Ο «τοίχος της καλοσύνης» στη Λάρισα βοηθά εκείνους που έχουν ανάγκη

Αν περπατώντας σε δρόμους της Λάρισας δείτε αυτές τις κρεμάστρες σε τοίχους, μην εκπλαγείτε! Πρόκειται για μια αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία που μόλις ξεκίνησε στη χώρα μας και λέγεται «Ο τοίχος της καλοσύνης».

Μέσα από τη σελίδα τους στο facebook, οι εμπνευστές της ιδέας ενημερώνουν τους κατοίκους για τα σημεία όπου μπορούν να βρουν καθαρό φαγητό, το οποίο τοποθετείται στις ειδικές κρεμάστρες που βρίσκονται σε όλη την πόλη. Βασικός στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να σταματήσει ο κόσμος να βάζει σακούλες με καθαρό φαγητό σε κάδους σκουπιδιών, αλλά να τις τοποθετεί σε πιο αξιοπρεπή και ασφαλή σημεία. Για να μην βλέπουμε εικόνες ανθρώπων να ψάχνουν για φαγητό στα σκουπίδια.

Πώς προέκυψε η ιδέα:

Ο Δημήτρης, ένας από τους εμπνευστές της πρωτοβουλίας, αναφέρει στην εφημερίδα «Ελευθερία» ότι πήραν την ιδέα από το Ιράν και μια εικόνα που έγινε viral. Κάποιος είχε εγκαταστήσει μερικά άγκιστρα και κρεμάστρες στον τοίχο, γράφοντας δίπλα: «Αν δεν το χρειάζεσαι, άφησε το. Εάν το χρειάζεσαι, πάρτο».

viralΑυτή η κίνηση ευαισθητοποίησε μια ομάδα νεαρών από τη Λάρισα και τους έδωσε την ιδέα να κάνουν κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας: «Είπαμε πολύ απλά να το προσαρμόσουμε στη δική μας καθημερινότητα. Τι ψάχνουν οι άνθρωποι στους κάδους, ένα πιάτο φαγητό, και απλά εμείς είπαμε να ντύσουμε τη διαδικασία με αξιοπρέπεια».

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.