Αρχική InfoBaby Τοκετός Ο τοκετός στο σπίτι διώκεται στο «Ελλαδιστάν». Του Κλεάνθη Γρίβα

Ο τοκετός στο σπίτι διώκεται στο «Ελλαδιστάν». Του Κλεάνθη Γρίβα

shutterstock_79882849

Ζητώ συγγνώμη για την παρέμβαση σε μια υπόθεση που αφορά την κόρη μου και έχει σχέση με την υπόθεση των γονέων που διώκονται επειδή «τόλμησαν» να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους στην γιορταστική ατμόσφαιρα του σπιτιού τους και όχι στο απρόσωπο και άξενο περιβάλλον κάποιου από τα υπάρχοντα «συσκευαστήρια βρεφών» (μεταξύ των άλλων, αποφεύγοντας και τα σημαντικά σοκ - αισθητηριακά και ψυχολογικά - που υφίσταται το «εν συσκευασία» νεογέννητο, και τα οποία θα μπορούσα να αναπτύξω αναλυτικά σε κάποιο άλλο σημείωμα).

Είναι προφανές ότι είμαι περήφανος για την κόρη μου ΜΑΡΙΑ-ΜΥΡΤΩ ΓΡΙΒΑ και την απόφασή της να γεννήσει στο σπίτι μας (απόφαση αυτονόητη με βάση τη μόρφωση, την καλλιέργεια και την ευαισθησία της), πράγμα που:

α) Mου έδωσε την ευτυχία να πάρω μέρος στον τοκετό της με τη διπλή ιδιότητα του γιατρού και του παππού (όπως είχα κάνει και κατά τη δική της γέννηση σε συνεργασία με τον πατέρα της συζύγου μου), και να είμαι ο πρώτος που αγκάλιασε την κόρη της.

β) Mου παρείχε την ευχέρεια να παραλάβω τον πλακούντα [που είναι λίκνο της ζωής και όχι «μολυσματικό απόβλητο»! όπως επιμένει η μαία κ. Βικτώρια Μοσχάκη] και να τον θάψω στο σπίτι μας στον Όλυμπο, φυτεύοντας επάνω του ένα έλατο (που το βλέπω να μεγαλώνει μαζί με την εγγονή μου).

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ την υπόθεση της κόρης μου και του τοκετού στο σπίτι, θα πάρω μέρος στον προγραμματισμό των εξής πρωτοβουλιών:

1) Οι θιγόμενοι από τις ενέργειες της μαίας κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΚΗ, αμέσως μετά την εκδίκαση της υπόθεσης τους στο Γ’ Μονομελές Πλημ/δικείο Θεσσαλονίκης (την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013), θα καταθέσουν εναντίον της:

● Μηνύσεις για ένα αριθμό αδικημάτων (μεταξύ των οποίων και αυτό της ψευδούς καταμήνυσης (στο οποίο εμπεριέχεται και το αδίκημα της ψευδορκίας), συκοφαντικής δυσφήμισης, έργω και λόγω (και δια του Τύπου). Kαι

● Αγωγές για αποζημίωση των θιγόμενων (λόγω πρόκλησης ηθικής βλάβης, προσβολής προσωπικότητας, μείωσης επαγγελματικού κύρους, πρόκλησης επαγγελματικής βλάβης, κ.α.

2) Οι θιγόμενοι από τις ενέργειες της μαίας κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΚΗ, θα πάρουν μέρος σε δημοσιογραφική έρευνα από ιστοσελίδες και ένα κανάλι σχετικά:

● Με τις ιδιωτικές εταιρίες που εκμεταλλεύονται τους πλακούντες προς ίδιον όφελος για την παρασκευή ακριβών καλλυντικών, καλλιέργεια βλαστοκυττάρων, κλπ.

● Τη σύνθεση των μετόχων τους.

Κι’ αυτό γιατί κάθε σοβαρή ερευνητική προσπάθεια (δημοσιογραφική, αστυνομικά, εγκληματολογική, κ.α.) ξεκινάει πάντοτε από το ερώτημα «ποιος ωφελείται;».

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας θα κατατεθούν στη Δικαιοσύνη, το ΣΔΟΕ και τα ΜΜΕ.

3) Φίλοι δικηγόροι θα διερευνήσουν και να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές εναντίον ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ που ενέχονται:

● Στην παραβίαση των «προσωπικών δεδομένων» των θιγόμενων. Και

● Στην παράδοση αυτών των δεδομένων στη μαία κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΟΣΧΑΚΗ.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΜΙΑΣ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑΣ
(ή ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ)

Η μαία κ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ ΜΟΣΧΑΚΗ, πρόεδρος του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης», αφού κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος 79 γονέων και γιατρών και προκάλεσε τη δίωξή τους, εκ των υστέρων με συνεντεύξεις τύπου «παρέχει την προστασία της» (!) στις γυναίκες που επιθυμούν τοκετό κατ’ οίκον, αναφερόμενη μάλιστα σε κάποια δήθεν «επιστημονικά πρωτόκολλα» τα οποία κατ’ ουσία είναι διάτρητα κουρελόχαρτα που δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση και νομοθετική κάλυψη τουλάχιστον στον ευρωπαϊκό χώρο (επιβεβαιώνοντας το ρηθέν ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς».

Έχοντας πάντα κατά τα νου την διάσημη προειδοποίηση του Σάμουελ Τζόνσον (η οποία επιβεβαιώνεται διαρκώς ιστορικά), σύμφωνα με την οποία «πίσω από κάθε σωτήρα βαδίζει ένας δήμιος», θεωρώ αυτονόητο κάθε νοήμων άνθρωπος να απορρίπτει ασυζητητί οποιαδήποτε προσφορά προστασίας που δεν έχει ζητηθεί από τον ίδιο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.