Τσίπρας προς τον 11χρονο Αμίρ: “Μιας και δεν σου έδωσαν τη σημαία, θα σου κάνω εγώ δώρο μία”

Κι αφού ο μικρός Αμίρ εντέλει δεν κράτησε τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αν και είχε κληρωθεί για το λόγο αυτό, δημιουργώντας το διχασμό -για άλλη μια φορά- στην ελληνική κοινωνία, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε να ηρεμήσει τα… πνεύματα και επιπλέον να αποδώσει δικαιοσύνη. Έτσι, σήμερα το μεσημέρι βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου  ο 11χρονος Αμίρ, το προσφυγόπουλο απ’ το Αφγανιστάν που μαζί με την οικογένειά του έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης μέσα στο σπίτι του.


Σε μια άκρως συμβολική κίνηση ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε στον μικρό Αμίρ ως δώρο την ελληνική σημαία που κάποιοι του στέρησαν την τιμή να κρατήσει.

Υποδεχόμενος τον Αμίρ και τη μητέρα του, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Αμίρ, θέλω να σου κάνω ένα δώρο επειδή κάποιοι έκαναν λάθος και σου στέρησαν την τιμή να κρατήσεις την ελληνική σημαία. Σήμερα θα σου τη δώσω εγώ, γιατί σου αξίζει. Να την κρατάς πάντοτε ψηλά και να θυμάσαι ότι στην Ελλάδα όλα τα παιδιά απολαμβάνουν παιδεία και ασφάλεια, εγγυημένη από την αγάπη και την αλληλεγγύη του λαού μας».


Στη συνάντηση συμμετείχε και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.
Στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο κ. Τσίπρας σημείωσε για τη συνάντηση: «Κάποιοι στέρησαν από τον Αμίρ την τιμή να κρατήσει την σημαία μας. Σήμερα του την έδωσα για να θυμάται και να τιμά τις αρχές & τις αξίες μας».

Χθες ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του προκειμένου να τους εκφράσει την συμπαράστασή του, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής δέχθηκαν επίθεση στο διαμέρισμα που μένουν.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις» και όπως έγραψε στο Twitter ζήτησε από τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με την δέουσα προσοχή.