Ο Τζακ Νίκολσον αποχαιρετά το Χόλιγουντ για λόγους… μνήμης

jack1

Ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς του Χόλιγουντ, με τρία Όσκαρ και πάμπολλες διακρίσεις, έφτασε ο καιρός να συνταξιοδοτηθεί.  Ο λόγος που επικαλέστηκε ο ηθοποιός είναι απόλυτα πραγματικός και ως εκ τούτου δεν εξέπληξε κανέναν. Ο Νίκολσον ακόμα και στα φόρτε της καριέρας του αντιμετώπιζε αυτό το μικρό πρόβλημα, της μειωμένης μνήμης, που του χάρισε όμως τη δυνατότητα του αυτοσχεδιασμού και χρήσης ερμηνευτικών εργαλείων που διαφοροποίησαν το παίξιμό του σε σημαντικό βαθμό.

Πλέον, όμως, και με το πέρασμα των χρόνων, η δυνατότητά του αυτή παρασιάζει έκπτωση, με αποτέλεσμα ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς του κόσμου να αποσύρεται από την ηθοποιία σηματοδοτώντας τέλος εποχής για το χώρο του παγκόσμιου κινηματογράφου.

jack2

Μάλιστα άνθρωπος της showbiz ανέφερε ότι «υπάρχει ένας απλός λόγος πίσω από την απόφασή του να αποχωρήσει: Στα 76 του, ο Τζακ έχει θέματα με τη μνήμη του και δεν μπορεί πια να απομνημονεύει τις ατάκες των ρόλων του, που του ζητούν».

Ο Τζακ Νίκολσον η αλήθεια είναι ότι έχει καιρό να δουλέψει. Τελευταία του ταινία ήταν το «How Do You Know» το 2010. Εκτοτε πέρασαν τρία χρόνια.

thΩστόσο ο Νίκολσον δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει και τον κόσμο του θεάματος. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από έξι μήνες παρουσίασε μαζί με την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα το βραβείο καλύτερης ταινίας στην τελετή των Οσκαρ.

«Δεν αποσύρεται από τη δημόσια ζωή. Δεν θέλει τιμές και άλλα τέτοια. Είναι χαρούμενος που αθόρυβα εισήλθε στο κλαμπ των συνταξιούχων όπως ο Σον Κόνερι» δήλωσε η ίδια πηγή. Αλλωστε τον Τζακ δύσκολο να τον χάσεις. Ολο και σε κάποιο αγώνα των αγαπημένων του Λος Αντζελες Λέικερς θα τον πετύχεις να φωνάζει για κάποιο όμορφο καλάθι ή να απαιτεί «άμυνα».

Untitled-2