Αρχική Εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα Ο Βασιλιάς Ντο του Μίμη Πλέσσα: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό Καλαμαριάς (22/3)

Ο Βασιλιάς Ντο του Μίμη Πλέσσα: Παρουσίαση βιβλίου στον Ιανό Καλαμαριάς (22/3)

14134Οι εκδόσεις Μίνωας και ο Ιανός Καλαμαριάς θα παρουσιάσουν το βιβλίο Ο Βασιλιάς Ντο του Μίμη Πλέσσα, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 και ώρα 12:30, στον Ιανό Καλαμαριάς. Ο γνωστός συνθέτης θα μιλήσει με τα παιδιά και θα υπογράψει βιβλία για όλους τους μικρούς του φίλους.

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα αγόρι που το έλεγαν Μίμη. Όταν πέθανε η γιαγιά Αθηνά, την οποία ο Μίμης υπεραγαπούσε, το σπίτι για έξι μήνες ζούσε στο πένθος. Το πιάνο ήταν κλειστό, ώσπου ένα πρωί ο Μίμης το πλησίασε, το άνοιξε και άγγιξε τα πλήκτρα. Τότε συνειδητοποίησε πως όσο πήγαινε προς τα δεξιά ο ήχος γινόταν οξύτερος, ενώ όσο πήγαινε προς τα αριστερά γινόταν πιο βαρύς. Έτσι μπορούσε να παίζει ό,τι άκουγε. Μαγεμένος από αυτή την κατάκτηση, θυμήθηκε ένα παραμύθι, που του είχε πει ο θείος Τάκης με την ιστορία ενός βασιλιά, που είχε δύο γιους. Όταν ήρθε η στιγμή να αποφασίσει ποιον από τους δύο θα όριζε κληρονόμο, βρέθηκε σε δίλημμα…

«Ακόμα και στα πιο τολμηρά όνειρά μου δεν είχα φανταστεί πως θα ερχόταν η ευλογημένη στιγμή για μια τέτοια δικαίωση σε μια τόσο προσωπική μου ιστορία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου και όσες ευχές χρειάζονται, για να φτάσει το παραμύθι μου στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές».

Μίμης Πλέσσας

Η έκδοση συνοδεύεται από CD που περιλαμβάνει: την αφήγηση του παραμυθιού από τη Λουκίλα Καρρέρ και τον Μίμη Πλέσσα στον ρόλο του βασιλιά Ντο, πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Μίμη Πλέσσα και δύο τραγούδια που ερμηνεύουν η Φιντέ Κοκσάλ, ο Σπύρος Κλείσσας και η Μαρίτα Κωντανταροπούλου: Κόκκινη κλωστή δεμένη (Στίχοι: Κώστας Πρετεντέρης) Αν μου δίνανε (Στίχοι: Σοφία Φίλντιση).

IANOS 
Μεταμορφώσεως 18, Καλαμαριά
www.ianos.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.