Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Ο υπουργός Παιδείας εξετάζει τη διευκόλυνση της μεταφορά των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων

Ο υπουργός Παιδείας εξετάζει τη διευκόλυνση της μεταφορά των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων

1633544«Το υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, εξετάζει τη δυνατότητα διευκόλυνσης στη μετακίνηση των μαθητών των Πειραματικών Σχολείων στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων των Περιφερειών». Τα παραπάνω τονίζει ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, σε έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, έπειτα από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης και αφορούσε τις δυσκολίες μετακίνησης των μαθητών των πειραματικών σχολείων, καθώς υφιστάμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναφέρεται στη δωρεάν μεταφορά μαθητών των δημοτικών, γυμνασίων, λυκείων, ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ από τις περιφέρειες δεν έχει λάβει αντίστοιχη μέριμνα για τους μαθητές των πειραματικών σχολείων.

Ο βουλευτής της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα των μαθητών που φοιτούν στο Πρότυπο Πειραματικό Γενικό Λύκειο του νομού Ηρακλείου και είχε ζητήσει από τον υπουργό να ενημερώσει εάν θα χορηγηθεί στους μαθητές το ειδικό μαθητικό δελτίο για τις μετακινήσεις τους. Στην έγγραφη απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή, ο κ. Μπαλτάς επισημαίνει ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3966/11 (άρθρο 44 παρ.9), «η επιλογή των μαθητών στα ΠΠΣ γίνεται ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Η ευθύνη και τα έξοδα μετακίνησης των μαθητών βαρύνουν τους ασκούντες τη γονική τους μέριμνα, τόσο για την πλήρη φοίτησή τους, όσο και για τη φοίτησή τους στους ομίλους».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.