Αρχική InfoDad Ο υπουργός Πολιτισμού θέτει το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα Ιρίνα Μπόκοβα

Ο υπουργός Πολιτισμού θέτει το θέμα της επιστροφής των μαρμάρων στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα Ιρίνα Μπόκοβα

Bokova_Panagiotopoulos

Στα πλαίσια συνάντησης που είχε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Π. Παναγιωτόπουλου με τη Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα Ιρίνα Μπόκοβα στην έδρα της Διεθνούς Οργάνωσης τέθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδος με την UNESCO. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο υπουργός:

«... Με την κα Μπόκοβα κάναμε ευρύτατη συζήτηση για όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις της Ελλάδος με την UNESCO και είναι πάρα πολλά και σημαντικά.

Επιπλέον από τη δική μας πλευρά θέσαμε στη Γενική Διευθύντρια της UNESCO το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που βρίσκονται σήμερα στο Βρετανικό Μουσείο.

Και ζητήσαμε να ασκήσει η κα Μπόκοβα την πολύ μεγάλη προσωπική και θεσμική επιρροή που έχει, ώστε να ανοίξουμε το δρόμο για να οδηγηθούμε σε συγκεκριμένες λύσεις.

Από την πλευρά της υπήρξε αποδοχή. Αποδέχθηκε να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες και συμφωνήσαμε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε στην πορεία…»

Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος στις δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με την Γενική Διευθύντρια της UNESCO κα Ιρίνα Μπόκοβα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.