Αρχική InfoDad Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών σε εκδήλωση του συλλόγου Ελπίδα

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών σε εκδήλωση του συλλόγου Ελπίδα

26-2-2014, Δότης Μυελού των Οστών

Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρέστη σήμερα σε εκδήλωση για την μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», όπου έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών.

 
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κ. Ε. Παπασάββας, καθώς και ο παιδίατρος-αιματολόγος και επιστημονικός υπεύθυνος της Τράπεζας Δοτών Μυελού των Οστών, κ. Στ. Γραφάκος.

Όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, ο ίδιος προσωπικά αλλά και το Υπουργείο συνολικά, θέλοντας να υποστηρίξουν, όσο μπορούν περισσότερο -και συμβολικά και ουσιαστικά-, την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει η «Ελπίδα» για τη δημιουργία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών προέβησαν στην εν λόγω κίνηση. "Είναι μια εξαιρετική πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει ένα πραγματικό κενό που δεν τιμά την πατρίδα μας. Έχουμε ένα πάρα πολύ χαμηλό ποσοστό σε σχέση με τον πληθυσμό μας –νομίζω από τα χαμηλότερα- σε εθελοντές δότες μυελού των οστών στην Ευρώπη. Οι Έλληνες είμαστε φιλότιμος λαός. Είμαι βέβαιος ότι, εάν εξηγήσουμε πόσο σημαντικό πράγμα είναι αυτό και πόσο εύκολο είναι για τον καθένα μας, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να δώσουμε χιλιάδες εγγραφές στην Τράπεζα και να σώσουμε τα επόμενα χρόνια πολλές ανθρώπινες ζωές. Θέλω λοιπόν να συγχαρώ την «Ελπίδα» και τον γιατρό για αυτή την πολύ καλή προσπάθεια που κάνουν. Εμείς θα είμαστε παρόντες. Σκοπεύω να ζητήσω από όλα τα Υπουργεία να κάνουν ανάλογη κίνηση, για να στηρίξει συνολικά η Κυβέρνηση αυτή την προσπάθεια και να κάνουμε μια συνολική εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου για το πόσο σημαντικό είναι αυτό."

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην υπερσύγχρονη Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα» λειτουργεί Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για παιδιά, μοναδική στην Ελλάδα. Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 60 μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων και αν προσθέσουμε τις μεταμοσχεύσεις ενηλίκων, φτάνουμε περίπου στις 180 με 200 ετησίως στη χώρα μας. Μόνο στο 30% υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί μόσχευμα στο οικογενειακό περιβάλλον. Για τις υπόλοιπες περιπτώσεις θα πρέπει να αναζητηθεί το μόσχευμα σε παγκόσμια τράπεζα, όπου η ανεύρεση είναι μία διαδικασία η οποία παίρνει αρκετό χρόνο και πολλές φορές είναι ζωτικής σημασία για τον ασθενή, καθώς επίσης έχει και μεγάλο οικονομικό κόστος, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόσχευμα που μπορούμε να βρούμε στην Ευρώπη, κοστίζει 15.000 ευρώ, και εάν το μόσχευμα βρεθεί στην Αμερική, είναι 30.000 ευρώ. Με τη δημιουργία του καινούργιου Συλλόγου και της Τράπεζας υπάρχει ελπίδα τα αμέσως επόμενα χρόνια να μειθούν κατά πολύ, το ποσοστό ανεύρεσης συμβατού δότη από τράπεζες του εξωτερικού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.