Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενες μητέρες

Οδηγός επιβίωσης για εργαζόμενες μητέρες

workfromhome_momΕίτε γίνεστε για πρώτη φορά μαμά είτε περιμένετε το δεύτερο ή τρίτο σας παιδάκι, μία από τις κύριες ανησυχίες σας κατά το διάστημα μετά τον τοκετό, σχετίζεται με το πώς θα μπορέσετε να διαχειριστείτε την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές που θα βοηθήσουν εσάς τις εργαζόμενες μανούλες να ανταπεξέλθετε με επιτυχία και στους δύο ρόλους που έχετε αναλάβει:

Μην νιώθετε ενοχές
Πολλές νέες μανούλες αισθάνονται ενοχές όταν πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους μετά από μια εγκυμοσύνη. Είναι κατανοητό ότι δεν σας είναι εύκολο να αποχωρίζεστε το μωράκι σας καθημερινά, αλλά μην ξεχνάτε ότι το κάνετε για έναν συγκεκριμένο λόγο. Η εργασία δεν θα σας κάνει μόνο να νιώσετε ολοκληρωμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά θα σας βοηθήσει να ανταπεξέλθετε οικονομικά στις ανάγκες της οικογένειάς σας.

Ακολουθήστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα
Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για μια οικογένεια από το να ακολουθεί ένα συγκεκριμένο καθημερινό πρόγραμμα. Από το ξύπνημα, το πρωινό γεύμα, τη διαδρομή μέχρι το σχολείο των παιδιών κι έπειτα ως την εργασία σας, φροντίστε όλα να κυλούν με απόλυτο προγραμματισμό. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο το απόγευμα, από τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών μέχρι την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο ή τις δουλειές του σπιτιού. Το βράδυ καθορίστε μία συγκεκριμένη ώρα για το δείπνο και τον ύπνο κι έπειτα διαθέστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για να χαλαρώσετε.

Working-MomΟργανώστε τη ζωή και το σπίτι σας
Η οργάνωση είναι το κλειδί για την οικογενειακή σας ηρεμία. Σχεδιάστε έτσι τη ζωή σας, ώστε να μπορείτε να σημειώνετε ό, τι χρειάζεται να γίνει, από την απόψυξη του φαγητού μέχρι το μάθημα αγγλικών των παιδιών. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήστε ένα κέντρο ελέγχου στο σπίτι σας, για παράδειγμα ένα ημερολόγιο τοίχου όπου όλα τα μέλη της οικογένειας θα μπορούν να δουν τί συμβαίνει και πότε. Συγκεντρώστε σε ένα φάκελο όλα τα σημαντικά έγγραφα και κρατήστε τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου σε ένα ασφαλές μέρος, όπου θα μπορείτε να έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση όταν τα χρειαστείτε.

Βρείτε χρόνο για την οικογένειά σας
Ακόμα κι όταν έχετε υπερβολικό φόρτο εργασίας στο γραφείο, είναι απαραίτητο να βρείτε αρκετό χρόνο για να περάσετε με την οικογένειά σας. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ρομαντικές νύχτες με το σύντροφό σας και προγραμματισμένες δραστηριότητες με τα παιδιά, όπως μία εκδρομή ή μία κινηματογραφική βραδιά. Έτσι, θα διασφαλίσετε ότι περνάτε ποιοτικό χρόνο με όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.

Δώστε χρόνο στον εαυτό σας
Εάν προσπαθείτε συνεχώς να φροντίζετε τους γύρω σας, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε άγχος στον εαυτό σας. Κάντε ένα διάλειμμα και επικεντρωθείτε σε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένη. Θα μπορούσατε να διαβάσετε ένα ή δύο κεφάλαια από ένα βίβλιο πριν κοιμηθείτε το βράδυ ή να επιδοθείτε σε ένα εβδομαδιαίο μανικιούρ ή πεντικιούρ. Δεν έχει σημασία τί θα κάνετε, αρκεί να βεβαιωθείτε ότι έχετε αποφορτιστεί πλήρως, έτσι ώστε να δώσετε τον καλύτερο εαυτό στη δουλειά σας και συγχρόνως να είστε μια αξιοθαύμαστη μαμά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.