Αρχική InfoBaby 0-36 μηνών Οδηγός για να αγοράσετε την τέλεια κούνια για το μωρό σας

Οδηγός για να αγοράσετε την τέλεια κούνια για το μωρό σας

Η αγορά της κούνιας στην οποία θα περνάει αρκετές ώρες της ημέρας το μωρό σας είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Επιλέξτε την με σοφία και προσοχή, αφού διαβάσετε πρώτα τα παρακάτω.

Προσοχή στα κάγκελα: Τα κάγκελα που υπάρχουν γύρω από την κούνια θα πρέπει να έχουν πολύ μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Έτσι, δεν θα κινδυνεύει το μωρό σας να μαγκώσει το κεφάλι του ανάμεσα σε αυτά όσο είναι ακόμα πολύ μικρό. Μην ξεχνάτε ότι το κεφαλάκι ενός νεογέννητου είναι πολύ εύπλαστο και χωράει σχεδόν παντού.

Βρείτε στρώμα που προσαρμόζεται σε διάφορα ύψη: Καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει και ψηλώνει, υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή να βρεθεί εκτός κούνιας. Αγοράστε κούνια στην οποία θα μπορείτε να κατεβάζετε το στρώμα πιο χαμηλά όσο το μωρό σας μεγαλώνει.

baby cribΜην αγοράζετε κούνιες που η μπροστινή ή η πίσω μεριά ανεβοκατεβαίνει και ανοίγει: Από το 2000 έως το 2010 έχουν χάσει τη ζωή τους 32 μωρά λόγω του ότι κόλλησαν ανάμεσα στα κάγκελα της κούνιας και δεν κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από αυτή. Μην αγοράσετε, λοιπόν, σε καμία περίπτωση κούνια που να ανεβοκατεβαίνουν τα κάγκελα (αυτό φυσικά ισχύει για όλες τις μεριές της κούνιας και όχι μόνο για τη μπροστινή).

Επιλέξτε το σωστό μέγεθος στρώματος: Είναι πολύ σημαντική υπόθεση να αγοράσετε στρώμα που να ταιριάζει ακριβώς στην κούνια σας. Ένα ελαφρώς μικρότερο στρώμα θα δώσει χώρο στο παιδάκι σας να χώνει τα δαχτυλάκια του στα κενά, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε πιθανό τραυματισμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο spirossoulis.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.