«Οδός Πολυδούρη»: Η συγκλονιστική ερμηνεία της Ιωάννας Παππά επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Βασιλάκου (από 15/10)

35a LowΗ «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, ο μονόλογος για το δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου, που συγκίνησε το κοινό την περασμένη σεζόν, ανεβαίνει και πάλι στη σκηνή του Θεάτρου Βασιλάκου για δέκα μόνο παραστάσεις. Η παράσταση συμπαραγωγής του Θεατρικού Οργανισμού Ακροπόλ και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα παρουσιάζεται από τις 15 Οκτωβρίου. Σκηνοθετεί ο Θοδωρής Γκόνης. Στο ρόλο της ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη η συγκλονιστική, Ιωάννα Παππά.

36a LowΗ υπόθεση της παράστασης:

Επί σκηνής η ποιήτρια λίγο πριν πεθάνει. Με ψυχοπομπό ένα αντιφυματικό ραδιοφωνικό μήνυμα της εποχής να της μετράει τις ώρες, η Μαρία Πολυδούρη ξηλώνει το φόρεμά της  μέχρι να μείνει γυμνή και ταυτόχρονα μονολογεί, εσωστρέφεται, εξωστρέφεται, χορεύει φοξ τροτ, τραγουδάει Αττίκ και απευθύνεται με κοριτσίστικο θυμό σε όσους έχουν φτιάξει το «μύθο» της, συχνά χωρίς την συγκατάθεσή της: Στο κοινό που την ταύτισε με τον Καρυωτάκη και περιορίστηκε στη μελοδραματική εκδοχή της ερωτικής της ιστορίας. Στους μολυσματικούς νοτιάδες της Καλαμάτας που επηρέασαν την ποίηση της παιδιόθεν, στην τρέλα της  παρισινής ζωής που επέσπευσε το θάνατο από φυματίωση. Στην μητέρα της που προετοίμασε τον ανήσυχο χαρακτήρα της μέσα από πρώιμες φεμινιστικές αναζητήσεις της  Καλλιρόης Παρρέν. Στον ίδιο τον Καρυωτάκη που έμεινε αμετακίνητος στην ενόρμηση θανάτου κακοποιώντας τον έρωτά της και αγνοώντας το κάλεσμα της  ζωής.

«Σ’ αυτόν τον πολυφωνικό μονόλογο η Μαρία Πολυδούρη θα ανακαλέσει την ηχητική μπάντα των παιδικών της χρόνων και μέσα από μια οικογενειακή γιορτή θα εμπλέξει στην υπόθεσή της  τον μισογύνη Ροϊδη, τον ανοιχτόμυαλο Παλαμά, τον σκεπτικιστή Καρκαβίτσα και τον παραδοξολόγο Καμπούρογλου, οι οποίοι παρίστανται στη σκηνή ex absentia», σημειώνει η συγγραφέας, Ρούλα Γεωργακοπούλου.

Η ταυτότητα της παράστασης

Κείμενο: Ρούλα Γεωργακοπούλου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης
Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Στρούλια
Μουσική: Αλέξανδρος Γκόνης
Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ζωή Δρακοπούλου
Φωτογραφίες: Σπύρος Στάβερης

Παίζει η Ιωάννα Παππά

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Μέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη έως Κυριακή, 9 μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων
14 ευρώ γενική είσοδος
10 ευρώ φοιτητικό, παιδικό
8 ευρώ άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι

Θέατρο «Βασιλάκου»,
Προφ. Δανιήλ 3 & Πλαταιών
210.3470707 και 210.3643700