Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι 15 φράσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου!

Οι 15 φράσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου!

bigstock-Happy-birthday-woman-against-t-50917193Μπορεί να σου φανεί περίεργο, κι όμως θα εκπλαγείς με το πόσο μεγάλη επιρροή μπορεί να έχει μία και μόνο λέξη στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν μερικές φράσεις-κλειδιά που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου, τον τρόπο που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο, την ψυχολογία σου, ακόμη και εκείνη των ανθρώπων γύρω σου. Εσύ πόσες από αυτές χρησιμοποιείς καθημερινά;

1. «Παρακαλώ»: Μια τόση δα λέξη, κι όμως εκλείπει τόσο συχνά από την καθημερινή μας επικοινωνία. Το να ζητάς κάτι ευγενικά, εκτός του ότι υποδηλώνει καλούς τρόπους, προδιαθέτει τους άλλους θετικά στο να σου το προσφέρουν. Γι΄αυτό την επόμενη φορά που θέλεις να ζητήσεις κάτι από κάποιον, μην ξεχνάς τη «μαγική λέξη» (όπως μας έλεγαν οι γονείς μας). Θα αλλάξει...«μαγικά» τη στάση των ανθρώπων απέναντί σου.

2. «Επειδή…»: Θέλεις να πείσεις κάποιον για κάτι; Αιτιολόγησέ το! Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Harvard, η συγκεκριμένη λέξη είναι η πιο πειστική σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κατά 94%. Το ενδιαφέρον που παρουσίασε η συγκεκριμένη έρευνα, είναι πως ακόμη κι αν δεν δώσεις τον ακριβή λόγο για τον οποίο ζητάς κάτι και μόνο η ύπαρξη αυτής της λέξης στην πρότασή σου σε κάνει πιο πειστική.

3. «Ευχαριστώ»: Σύμφωνα με έρευνα του Binghamton University, μόνο το 1/3 των ανθρώπων δέχονται ένα κοπλιμέντο με θετικότητα...

Διαβάστε τη συνέχεια στο joytv.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.