Οι 5 καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις για παιδιά τον Ιούνιο στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) εμπλουτίζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του και συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες όλων των ηλικιών. Ανάμεσα στις ποικίλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνει η μηνιαία ατζέντα του, το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 δραστηριότητες με ελεύθερη είσοδο, που απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών!

Παιδικά Εργαστήρια: Μαγνητικό Ψάρεμα (1/6)

Μικροί και μεγάλοι, την Παρασκευή 1η Ιουνίου στις 17:00 αφού κατασκευάσουν μαγνητικά ψάρια και καλάμια, ψαρεύουν ομαδικά στην περιστρεφόμενη θάλασσα, σε μια αυτοσχέδια εκδοχή του δημοφιλούς παιχνιδιού. Φτιάχνοντας και δικά τους εργαλεία/παιχνίδια και βρίσκοντας τους δικούς τους κανόνες, τα παιδιά οξύνουν τόσο τις τεχνικές τους δεξιότητες όσο τις διανοητικές του ικανότητες σε μια δραστηριότητα που ευδοκιμεί η κοινωνική συνεργασία.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: GAMELY

Πότε:

Παρασκευή 01/06

17.00-17.30 17.40-18.10 | 3–4 ετών
18.30-19.00 19.10-19.40 | 5–6 ετών

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή εδώ

Οι ηλεκτρονικές κρατήσεις ακυρώνονται 15’ πριν την έναρξη, εφόσον οι κάτοχοί τους δεν έχουν παρουσιαστεί στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης.

Παιδικός Κινηματογράφος: “Ψάχνοντας τη Ντόρι” (2/6)

Για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το Park Your Cinema, οι υπαίθριες κινηματογραφικές προβολέςτου Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος επιστρέφει. Το Σάββατο 2 Ιουνίου στις 21:00 θα προβληθεί η παιδική κινηματογραφική ταινία “Ψάχνοντας τη Ντόρι”.

Η υπόθεση της ταινίας:

Η μικρή Ντόρι χάνει τους γονείς της, αλλά με τα προβλήματα μνήμης που έχει, με δυσκολία θυμάται ακόμη και το όνομά της. Το ταξίδι της αναζήτησης (που πριν από έναν ολόκληρο χρόνο ενδέχεται να έκαναν και οι γονείς της) θα το φέρει κοντά σε καινούργιες γνωριμίες και φίλους παλιούς, οι οποίοι ορκίζονται να μην παραιτηθούν ποτέ από την αποστολή τους, να ενώσουν ξανά την οικογένεια της Ντόρι.

Σκηνοθεσία: Andrew Stanton, Angus MacLane

Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Πότε:
Σάββατο 02/06 | 21.00

Για γονείς και παιδιά 5+

Κύκλος κρουστών με χρηστικά αντικείμενα: Φέρε κάτι από το σπίτι (5/6)

Γονείς, παιδιά, γιαγιάδες και παππούδες ενώνουν τη φαντασία τους σε μια δημιουργική μουσική σύμπραξη με σκοπό να αποκτήσει μια φρέσκια ματιά η μεταξύ τους επικοινωνία. Την Τρίτη 6 Ιουνίου στις 18:00, οι οικογένειες φέρνουν αντικείμενα πολύτιμα ή ασήμαντα, για να συνθέσουν μια κοινή ρυθμική ιστορία και να ξαναγνωριστούν σε ένα περιβάλλον από γνώριμους ή άγνωστους ήχους.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: QUILOMBO LAB

Πότε: Τρίτη 05/0618.00-20.00

Για άτομα με ή χωρίς αναπηρία

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετέχουν οικογένειες αποτελούμενες τουλάχιστον από δύο άτομα. Aπευθύνεται σε παιδιά 5 ετών και άνω και τις οικογένειές τους.

Έως 40 συμμετοχές

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, παρακαλούμε να βρίσκεστε στον χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης 30’ νωρίτερα.

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου (10/6)

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 17:00 το απόγευμα, γονείς και παιδιά θα μάθουν πολύτιμες συμβουλές ώστε να κινούνται με ασφάλεια όταν κάνουν ποδήλατο. Πριν από τη βόλτα στον ποδηλατόδρομο του Κέντρου Πολιτισμού, εξειδικευμένοι τεχνικοί του ποδηλάτου ελέγχουν τα ποδήλατα για τυχόν μικροδιορθώσεις. Οι συμμετέχοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους ποδήλατα ή τα διαθέσιμα ενοικιαζόμενα ποδήλατα του ΚΠΙΣΝ.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση:  MBike

Πότε: Κυριακή 10/06 | 17.00-21.00

Για παιδιά από 10 ετών και γονείς. Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν ενήλικα.

Στη θάλασσα με ασφάλεια: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Safe Water Sports (25/6)

Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει, στον Μεσογειακό Κήπο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος το Safe Water Sports σας περιμένει για να σας μάθει να απολαμβάνετε το νερό και να διασκεδάζετε, πάντα με ασφάλεια. Ελάτε την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 18:30 για να κολυμπήσετε με την φαντασία σας στην μαγευτική παραλία του Safe Water Sports, παρέα με τα αγαπημένα σας Playmobil και μάθετε τι πρέπει να προσέχετε ειδικά το καλοκαίρι στις ακρογιαλιές και στη θάλασσα. Βρείτε τους κινδύνους στην φανταστική μας παραλία, παρέα με τον παιδικό ήρωα Χταπόδιο Σέιφ και διηγηθείτε τις δικές σας ιστορίες με τα storycubes.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Safe Water Sports

Πότε: Παρασκευή 25/05 | 18.30-20.30

Για παιδιά 5-12 ετών, έως 20 συμμετοχές ανά εργαστήρι.