Αρχική Infokids Συνταγές Οι 8 εντυπωσιακότερες συνταγές για τον μπουφέ του αποκριάτικου πάρτι

Οι 8 εντυπωσιακότερες συνταγές για τον μπουφέ του αποκριάτικου πάρτι

Βρισκόμαστε στην καρδιά της Αποκριάς και πολλά παιδάκια που έχουν τα γενέθλια τους επιλέγουν να τα γιορτάσουν διοργανώνοντας αποκριάτικο πάρτι γενεθλίων.

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας προτείνει εύκολες, πρωτότυπες και κυρίως πεντανόστιμες λιχουδιές για τον μπουφέ.

Τα μεζεδάκια που έχουμε επιλέξει είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Μπόμπα Αποκριάτικη σαν Κάμπια

Υλικά:

1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ
Ζαμπόν για τοστ
Τυρί για τοστ
Μία ντομάτα
Ελιές χωρίς κουκούτσια
1 πράσινη πιπεριά

Εκτέλεση

Θα πάρετε ένα ποτήρι και θα το χρησιμοποιήσετε σαν κουπάτ. Με αυτό τον τρόπο θα κόψετε το ψωμάκι σας σε στρογγυλό ομοιόμορφο σχήμα. Αν κόψετε προσεκτικά από την κάθε φέτα θα βγάλετε δύο στρογγυλά κομμάτια. Το ίδιο θα κάνετε με το τυρί και το ζαμπόν. Μετά θα συναρμολογήσετε κατά βούληση. Δηλαδή ή μόνο ζαμπόν ή τυρί εναλλάξ ή ζαμπόν και τυρί μαζί σε κάθε σαντουιτσάκι. Αφού τα στήσετε στην πιατέλα σας όπως στην φωτογραφία, θα πλύνετε την ντομάτα και θα την βάλετε στην αρχή. Θα κόψετε με ένα μαχαιράκι σε οβάλ σχήμα λίγη πιπεριά και λίγο τυρί και με οδοντογλυφίδες που θα έχετε βάλει στην ντομάτα θα στηρίξετε τα μάτια σας και την μυτούλα. Για τις κεραίες θα κόψετε πιπεριά και θα την περάσετε σε μια οδοντογλυφίδα όπου θα τις στηρίξετε στην κορυφή της ντομάτας! Τελειώστε με ελιές για ποδαράκια αριστερά και δεξιά της μπόμπας σας.

Πολύχρωμο Ποπ Κορν

Υλικά

80 γρ. καλαμπόκι

βούτυρο αγελάδας

300 γρ. σοκολάτα λευκή, λιωμένη σε μπεν μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων

500 γρ. ζάχαρη

σταγόνες από  διαφορετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:

Χωρίζουμε τη ζάχαρη σε ίσα μέρη ανάλογα με τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που θα χρησιμοποιήσουμε , ρίχνουμε στο κάθε ένα σταγόνες από το κάθε χρώμα και την τρίβουμε με τις παλάμες μας ώστε να χρωματιστεί ομοιόμορφα. Αφήνουμε κατά μέρος. Σε μία βαθιά κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο και ρίχνουμε το καλαμπόκι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά. Όταν σταματήσει ο ήχος από το καλαμπόκι που σκάει (δείγμα ότι τα ποπ κορν είναι έτοιμα), κατεβάζουμε από τη φωτιά. Βάζουμε τα ποπ κορν σε ένα μπολ, το οποίο τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο παγάκια και λίγο νερό. Για να αποφύγουμε να βραχούν τα ποπ κορν, σκεπάζουμε τα παγάκια με μία μεμβράνη πριν τοποθετήσουμε μέσα το μπολ. Ρίχνουμε στο μπολ με τα ποπ κορν το 1/3 από τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία κουτάλα έως ότου η σοκολάτα αρχίσει να παγώνει στα τοιχώματα και στα ποπ κορν. Συνεχίζουμε ρίχνοντας την μισή από την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε συνεχώς. Τη ρίχνουμε σταδιακά έτσι ώστε να παγώνει, αλλά να μη δημιουργείται μια μάζα και τα ποπ κορν να ξεχωρίζουν. Ρίχνουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Μοιράζουμε τα ποπ κορν στα μπολ με τα διαφορετικά χρώματα ζάχαρης, τα ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά και σερβίρουμε.

Πιτσάκια σε καλαμάκια

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
10 φέτες γαλοπούλα
Μείγμα τριμμένων τυριών για πίτσα
1/2 κούπα σπιτική σάλτσα ντομάτας
1 κ. γλ. αλάτι
Λίγη ρίγανη
10 χοντρά καλαμάκια

Εκτέλεση:

Σε ενα μπόλ βάλτε το αλεύρι με το γιαούρτι και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και στην συνέχεια σχηματίστε μια μπάλα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε παραπάνω αλεύρι, αν η ζύμη σας κολλάει στα χέρια. Αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος. Αλευρώστε τον πάγκο σας και ανοίξτε με έναν πλάστη την ζύμη σε πάχος 2 εκατοστών.  Με ένα πλαστικό ποτηράκι η με ένα κουπ πατ στρογγυλό, σχηματίστε τις πρώτες βάσεις. Το ζυμαράκι που περίσσεψε, σχηματίστε το πάλι σε μια μπάλα και «ανοίξτε» το με τον πλάστη για να το αξιοποιήσετε όλο! Σε ένα ταψί, στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και βάλτε τις κομμένες βάσεις. Πάνω σε αυτές, μοιράστε την σάλτσα ντομάτας και ρίξτε από πάνω στο καθένα λίγη ρίγανη. Κὀψτε την γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια, προσθέστε την από πάνω και τέλος, ρίξτε το μείγμα τριμμένων τυριών. Το τι θα προσθέσετε εξαρτάται από εσάς Μπορείτε να βάλετε πιπεριές, μανιτάρια, ανανά, καλαμπόκι ή ό,τι άλλο σας αρέσει! Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, για 8-10 λεπτά, στον αέρα. Αφήστε τα να κρυώσουν 10 λεπτά και μετά με προσοχή περάστε ένα ένα τα ξυλάκια μέχρι την μέση της πίτσας. Μπορείτε αν θέλετε να τρυπήσετε πρώτα τα πιτσάκια και έπειτα να τα αφαιρέσετε και να κόψετε τις άκρες οι οποίες είναι μυτερές. -ειδικά αν είναι για παιδικό πάρτυ, για να μην τραυματιστεί κανένα παιδί. Από τη στιγμή που θα έχετε δημιουργήσει το άνοιγμα, το ξυλάκι θα μπει εύκολα ξανά στην εσοχή!

Κριτσίνια Χρωματιστά

Υλικά:

12 κριτσίνια ανάλατα
175 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
τρούφα πολύχρωμη
ζελεδάκια
καραμελάκια

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα σκεύος με χοντρό πάτο. Παίρνετε ένα ένα τα κριστίνια και τα βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα μέχρι τη μέση. Εν συνεχεία πασπαλίζετε τα κριτσίνια με την τρούφα, τα ζελεδάκια και τα καραμελάκια και τα αφήνετε για λίγο στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν. Μόλις σταθεροποιηθούν τα σερβίρετε.

Σπιτικά hot dogs με τυρί

Υλικά 

1 μεγάλη μπαγκέτα κομμένη στα 4 (ή δύο μικρές στα 2), ή τέσσερα ψωμάκια για hot dog

4 λουκάνικα Φρανκφούρτης μεγάλα
300γραμμάρια τυρί τσένταρ τριμμένο
Λίγο βούτυρο
Κέτσαπ

μουστάρδα

Εκτέλεση 

Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε αντικολητικό χαρτί, χαράσουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στους 200°C, μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα βγάζουμε από το φούρνο. Στην ίδια λαμαρίνα τοποθετούμε τα ψωμάκια ανοιχτά αφού τα έχουμε βουτυρώσει για 5 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.  Μόλις ψηθούν τα ψωμάκια μας τα γεμίζουμε με τυρί τσένταρ, τοποθετούμε στη μέση τα λουκάνικα και τα αφήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά το τσένταρ.  Αν θέλετε τα σερβίρετε τα λουκάνικα με κέτσαπ και μουστάρδα.

Κέικ σοκολάτας σε χωνάκια

Υλικά

Για το κέικ

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
250 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
15 γρ. κακάο
4 αυγά
165 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
12 χωνάκια παγωτού με πλακέ πάτο


Για την επικάλυψη

130 γρ. τυρί κρέμα
40 γρ. κακάο
100 γρ. άχνη ζάχαρη
50 γρ. νερό ζεστό

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο και τα λιώνουμε σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Μόλις λιώσουν, αποσύρουμε. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε ελαφρά με έναν αυγοδάρτη τα αυγά με την καστανή ζάχαρη και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα της σοκολάτας ανακατεύοντας με μια μαρίζ. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και το κακάο και τα ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μοιράζουμε το μείγμα στα χωνάκια του παγωτού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 25 λεπτά (μη φοβάστε, δεν καίγονται τα χωνάκια). Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού. Φτιάχνουμε την επικάλυψη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί με την άχνη ζάχαρη και σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κακάο στο ζεστό νερό. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ένα ρευστό σοκολατένιο μείγμα, με το οποίο γαρνίρουμε τα ψημένα κέικ. Διακοσμούμε με πολύχρωμη τρούφα.

Ρολλάκια - σαλιγκαράκια κανέλας

dd2a1e16-7598-4faf-a6e5-64f48e8527b2

Υλικά:

250 ml γάλα
75 γρμ μαργαρίνη
1 φακελάκι μαγιά
½ φλιτζάνι ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
1 κουταλάκι κάρδαμο ή μαχλέπι
3 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

για τη γέμιση

50 γρμ μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 αβγό
ζάχαρη για επικάλυψη

για τη διακόσμηση

marshmallows
οδοντογλυφίδες
σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε την μαργαρίνη. Προσέχουμε πολύ να μην ζεσταθεί πολύ το γάλα. Ρίχνουμε την μαγιά και την διαλύουμε καλά. Αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη, το αλάτι και το κάρδαμο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Η ζύμη μας θα έχει υφή μαλακή. Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Λιώνουμε την μαργαρίνη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη με την κανέλα. Απλώνουμε την ζύμη μας με πλάστη σε σχήμα παραλληλόγραμμο. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με την λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε από άκρη σε άκρη την κανέλα με την ζάχαρη.Τυλίγουμε την ζύμη σε μακρόστενο ρολό. Την κόβουμε ανά 2cm σε φέτες και τις τοποθετούμε σε λαδόκολλα μέσα στο ταψί σε απόσταση μεταξύ τους επειδή φουσκώνουν. Τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα να ξεκουραστούν. Χτυπάμε το αβγό και τα αλείφουμε με ένα πινελάκι . Ραντίζουμε με την ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και αρχίζουμε τη διαδικασία να φτιάξουμε τα σαλιγκαράκια μας. Στην άκρη από κάθε ρολλάκι τοποθετούμε δύο οδοντογλυφίδες όπως δείχνει κι η φωτογραφία, καρφώνουμε σε κάθε μία από ένα marshmallow και μια σταγόνα σοκολάτας!

Μπριος Πέπα το Γουρουνάκι

Για τη ζύμη, για περίπου 20 γουρουνάκια
500 γρ. αλεύρι
200 ml περίπουχλιαρό γάλα
30 γρ. ζάχαρη
60 γρ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.γ. αλάτι
1 αυγό
2 φακελάκια μαγιά

Για τη γέμιση και τη διακόσμηση

4 χοντρές φέτες γαλοπούλα
4 φέτες ένταμ
1 αυγό

Εκτέλεση:

Λιώνουμε την μαγιά σε λίγο από το γάλα, μαζί και με ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζάχαρη.Την προσθέτουμε στο αλεύρι και ανακατεύουμε.Στη συνέχεια προσθέτουμε και όλα τα άλλα υλικά,
Εκτός από το γάλα το οποίο, αφού ανακατέψουμε καλά τα υπόλοιπα υλικά, το προσθέτουμε τελευταίο και λίγο-λίγο, συνεχίζοντας πάντα να ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι σφιχτό και ελαστικό. Με τη ζύμη φιάχνουμε μία μπάλα που θα την αφήσουμε μέσα σε ένα ευρύχωρο αλευρωμένο μπολ, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα, να φουσκώσει, μέχρι να διπλασιασθεί το μέγεθός της.

Πάνω σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια, δουλεύουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Και στη συνέχεια, με τη βοήθεια ενός πλάστη, την ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο και σχηματίζουμε πάνω του 40 μικρούς κύκλους, διαμέτρου 7 εκατοστών που θα μας χρησιμέψουν για το πρόσωπο και 20 μικρότερους κύκλους, των 2,5 εκατοστών για τη μουσούδα.Σε αυτούς τους τελευταίους, χρησιμοποιώντας ένα καλαμάκι, δημιουργούμε τα ρουθούνια. Από μία λωρίδα πλάτους 2 εκ. σχηματίζουμε μικρά τριγωνάκια, 40 τον αριθμό, για τα 20 ζευγάρια αυτιά.Τοποθετούμε τους μεγάλους δίσκους σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα .

Τοποθετούμε πάνω τους ένα κομμάτι γαλοπούλα και λίγο ένταμ. Βρέχουμε την περίμετρο των κύκλων, με τη βοήθεια ενός πινέλου, με λίγο νερό και κλείνουμε με ένα δεύτερο δίσκο ίδιου μεγέθους.Αλείφουμε, και πάλι με πινέλο, τον δεύτερο αυτό δίσκο, με το κτυπημένο αυγό και κολλάμε τις μουσούδες και τα αυτάκια. Σκεπάζουμε τις φατσούλες μας και τις αφήνουμε να φουσκώσουν για περίπου μία ώρα. Μετά από την οποία, και έχοντας ήδη προθερμάνει τον φούρνο στους 170°, ψήνουμε για περίπου 20' ή για όσο χρειασθεί να χρυσίσει η ζύμη μας. Τις ξεφουρνίζουμε, τις αλείφουμε με νερό για να γίνουν πιο γυαλιστερές και τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter