Αρχική InfoMommy Σχέσεις Οι αγκαλιές έχουν την τιμητική τους σήμερα! Μοιράστε τις απλόχερα στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Οι αγκαλιές έχουν την τιμητική τους σήμερα! Μοιράστε τις απλόχερα στα αγαπημένα σας πρόσωπα

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην αγκαλιά, την πιο τρυφερή και συνάμα αθώα εκδήλωση της αγάπης μας προς ένα πρόσωπο. Κάθε χρόνο στις 21 Ιανουαρίου  το ημερολόγιο μάς υπενθυμίζει τη σημασία και την αξία μιας αγκαλιάς. Η ιδέα του εορτασμού ανήκει στον πάστορα Kevin Zaborney, ο οποίος πίστευε στην ευεργετική αγκαλιά. Είχε παρατηρήσει  ότι η αμερικανική κοινωνία έχει πολλές συστολές όσον αφορά στην έκφραση των συναισθημάτων της σε δημόσιο χώρο και ήλπιζε ότι μέσα από την Ημέρα αυτή θα συνέβαλε στην εξωτερίκευση τους. Αρκετά χρόνια αργότερα, το 2003, μία έρευνα του “Touch Research Institute” επιβεβαίωσε τη συναισθηματική εμπλοκή των Αμερικανών καθώς απέδειξε ότι τα ζευγάρια στην Αμερική στη διάρκεια της ημέρας αγγίζουν ο ένας τον άλλον πολύ λιγότερο συγκριτικά με ζευγάρια άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

KidHug

H Virginia Satir, αυθεντία στην οικογενειακή συμβουλευτική είπε ότι ο άνθρωπος χρειάζεται 4 αγκαλιές για να επιβιώσει, 8 αγκαλιές για να συντηρηθεί και 12 αγκαλιές για ανάπτυξη. Την ημέρα. Απίστευτο έτσι; Σε μια εποχή όπου η απομόνωση κυριαρχεί, πόσο αγκαλιάζουμε; Η επαφή άλλου ανθρώπου με το δέρμα μας είναι απαραίτητη για την πνευματική και σωματική υγεία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο του Αρκάνσας η αγκαλιά αυξάνει την αιμογλοβύνη στο αίμα μας, δημιουργεί ευεξία και μας βοηθά να ξεπερνάμε τους φόβους μας. Άλλες ευεργετικές ικανότητες της αγκαλιάς είναι ότι μας χαλαρώνει, απομακρύνει την ένταση και μας βοηθά να κοιμηθούμε καλύτερα. Μέσω της αγκαλιάς υποστηριζόμαστε στο να αντιλαμβανόμαστε και να αισθανόμαστε τα συναισθήματά μας και νιώθουμε ότι ανήκουμε κάπου. Είναι ασφαλέστερη επιλογή από το αλκοόλ, το τσιγάρο και τα ναρκωτικά και δεν χρειάζεται προετοιμασία, ούτε ειδικά εργαλεία. Σε κάποιες περιπτώσεις η αγκαλιά σώζει ζωές.

Ναι, η αγκαλιά κάνει καλό. Πώς θα μπορούσες όμως να την κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου; Σύμφωνα με την Jill Δούκα, Coach, Εισηγήτρια, Συγγραφέας Ιδρύτρια Uniqueness Development Group, το πρώτο βήμα είναι να ενημερώσεις τους φίλους, οικογένεια και συναδέλφους για τις ευεργετικές ικανότητες της αγκαλιάς. Μετά απλά το ζητάς: να σε αγκαλιάσω; Καλό είναι να αγκαλιάζεις με τέτοιον τρόπο ώστε το αριστερό μάγουλο να ακουμπάει το αριστερό μάγουλο του αλλού. Έτσι ακουμπάει η καρδιά σου με την καρδιά του. Δεν υπάρχει λόγος να σφίγγεις πολύ τον άλλον. Πάρε δυο βαθιές ανάσες την ώρα της αγκαλιάς, εκμεταλλεύσου την σιωπή και αφέσου στο να πάρεις και να δώσεις θετική ενέργεια. Μετά απλά χαλάρωσε και κοίταξε τον άλλον/η στα μάτια. Τέλος, απόλαυσε το συναίσθημα. Καλές αγκαλιές!

Διαβάστε:

Η δύναμη της αγκαλιάς βγάζει νοκ άουτ την τεχνολογία- Δείτε το συγκινητικό video


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.