Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην γυναίκα μετά τον τοκετό

Οι αλλαγές που συμβαίνουν στην γυναίκα μετά τον τοκετό

hair-loss-after-pregnancy

Ο ερχομός ενός νέου μέλους στην οικογένεια ειναι πηγή ευτυχίας και ουσιαστικών αλλαγών, τόσο στο σπίτι όσο και στην ψυχολογία των γονέων.

Η μητέρα παρόλα αυτα ειναι εκείνη που επηρεάζεται περισσότερο απο την έλευση του μωρού, τόσο συναισθηματικά και ψυχολογικά όσο και βιοσωματικα.

Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια γυναίκα ειναι να γίνει μητέρα, γεγονός που απο μόνο του παραβλέπει οποιαδήποτε δυσκολία και αλλαγή.

What-Woman-Body-Looks-Like-After-Giving-Birth

Ωστοσο, οι αλλαγές κατα τη περίοδο της εγκυμοσύνης αλλα και μετα τη γεννά ειναι πολλες τόσο στο σώμα όσο και στη διάθεση της μητέρας. Οι πιο συνηθισμένες πρώτα απ όλα είναι στο σώμα. Υπάρχουν οιδήματα στα πόδια, κιρσοί, κυτταρίτιδα, αιμορροϊδες. Αυτές οι παθήσεις μπορούν σχετικά εύκολα να αντιμετωπιστούν και να διορθωθούν με ασκήσεις όπως βάδισμα και αεροβική γυμναστική, και σωστή διατροφή. Αλλα το πιο σοβαρό ειναι οτι κατα τη διάρκεια της λοχείας η γυναίκα μπορεί να έχει συναισθηματικές αλλαγές καθώς η κατάθλιψη και η μειωμένη διάθεση ειναι συνηθισμένα φαινόμενα.τα υμπτωματα της κατάθλιψης μετα τον τοκετό ειναι τα εξής: διάθεση για κλάμα, θλιμμένη διάθεση, ανικανότητα συγκέντρωσης, αυπνία, ιδέες αυτοκτονίας, ανορεξία ή βουλιμία, απώλεια ενδιαφέροντος για σεξ, αδιαφορία η φόβος για το μωρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η γυναίκα πρέπει να μοιραστεί τα συναισθήματα της και να τα αντιμετωπίσει με τη βοήθεια των οικείων της αλλα και ψυχολόγου αν χρειαστεί, ώστε να απαλλαχθεί απο τη νοσηρή αυτή θέση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ως κατι απλό που απαραίτητα θα ξεπεραστεί μόνο του. Σε πολλες περιπτώσεις η επιλόχεια κατάθλιψη ήταν η αρχή (ή η αφορμή) για να εκδηλωθεί μια πολυ βαρύτερη ψυχοσυναισθηματική διαταραχή.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.