Αρχική InfoDad Οι άνδρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους

Οι άνδρες ξεχνούν περισσότερο από τις γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους

article-2544485-1AE694B700000578-95_1024x615_largeΕάν ο σύζυγός σας είναι αφηρημένος, ξεχνάει τα γενέθλια ή την επέτειο του γάμου σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ανεξάρτητα από το αν είναι 30 ή 60 ετών, οι άνδρες είναι περισσότερο ξεχασιάρηδες από τις γυναίκες. Στην πραγματικότητα, ακόμα και οι μελετητές έμειναν έκπληκτοι από τα ευρήματα τους.

Ο καθηγητής Jostein Holmen και η ομάδα του από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας διατύπωσαν εννέα ερωτήσεις σχετικά με το πόσο καλά νομίζουν οι άνθρωποι ότι θυμούνται. Η συγκεκριμένη μελέτη είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί όσον αφορά τον τομέα της υγείας, με απαντήσεις περισσότερων από 48.000 ατόμων.

23651Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν αντιμετώπιζαν προβλήματα με το να θυμούνται ονόματα και ημερομηνίες, αν μπορούσαν να θυμηθούν τι έκαναν πριν από ένα χρόνο και αν ήταν σε θέση να θυμηθούν λεπτομέρειες από παλαιότερες συνομιλίες τους.

Οι άνδρες ανέφεραν τα περισσότερα προβλήματα στις οκτώ από τις εννέα ερωτήσεις. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες έχουν πολύ καλύτερη μνήμη από τους άνδρες, οι οποίοι αγωνίζονται πραγματικά για να θυμηθούν γεγονότα της καθημερινότητας.

Επιπλέον, ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι με υψηλό μορφωτικό επίπεδο ξεχνούν λιγότερο σε σχέση με εκείνους που είναι λιγότερο μορφωμένοι. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από άγχος και κατάθλιψη είναι επίσης περισσότερο ξεχασιάρηδες.

“Έχουμε προβληματιστεί πολύ σχετικά με το γιατί οι άνδρες αναφέρουν περισσότερα προβλήματα απομνημόνευσης απ’ ότι οι γυναίκες, αλλά δεν μπορούμε να βρούμε μία εξήγηση. Αυτό παραμένει ακόμα ένα άλυτο μυστήριο”, αναφέρει ο καθηγητής Jostein Holmen.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.