Αρχική InfoMommy Νέα Οι άνεργες μητέρες ξοδεύουν 31 ώρες εβδομαδιαίως για τις οικιακές εργασίες

Οι άνεργες μητέρες ξοδεύουν 31 ώρες εβδομαδιαίως για τις οικιακές εργασίες

ironing-tiredΠολλές μητέρες επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι μετά τον τοκετό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εργάζονται λιγότερο από εκείνες που επιστρέφουν στη δουλειά τους.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η μέση μητέρα ξοδεύει 31 ώρες κάθε εβδομάδα για τις δουλειές του σπιτιού, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν άλλες βασικές εργασίες, όπως τα καθημερινά ψώνια.

Πέρα από την ενασχόληση με τα παιδιά -από τη μεταφορά από και προς το σχολείο μέχρι την προετοιμασία για τον βραδινό ύπνο- οι μητέρες ξοδεύουν οκτώ ώρες στο πλύσιμο των πιάτων και το μαγείρεμα, τέσσερις ώρες στον καθαρισμό του σπιτιού και δύο ώρες στο σιδέρωμα.

Από το σύνολο των μαμάδων που συμμετείχαν στην έρευνα της ασφαλιστικής εταιρείας Direct Line, τα 2/3 παραδέχθηκαν ότι ξοδεύουν περισσότερες ώρες σε εργασίες που αφορούν τα παιδιά τους σε σχέση με το χρόνο που περνούν παίζοντας μαζί τους.

Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι οι μπαμπάδες είναι είτε πολύ απασχολημένοι είτε πολύ κουρασμένοι για να τις ξεκουράσουν, αναλαμβάνοντας την επίβλεψη των παιδιών τα Σαββατοκύριακα.

Η έρευνα αποκάλυψε την ανησυχητική έλλειψη ποιοτικού χρόνου με την οικογένεια για τις Βρετανίδες μαμάδες, με εννέα στις δέκα να αισθάνονται ότι απέχουν από την ανατροφή των παιδιών τους. Επιπλέον, προέκυψε ότι η μητέρα είναι η κεφαλή του σύγχρονου νοικοκυριού και έχει έξι φορές περισσότερες πιθανότητες απ’ ότι ο μπαμπάς να είναι εκείνη που διοργανώνει τις διακοπές και τις οικογενειακές εξορμήσεις.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.