Αρχική InfoMommy Υγεία Οι ανυποψίαστες καθημερινές συνήθειες υγιεινής και διατροφής που καταστρέφουν τα δόντια μας

Οι ανυποψίαστες καθημερινές συνήθειες υγιεινής και διατροφής που καταστρέφουν τα δόντια μας

δοντια
Νομίζετε ότι βουρτσίζοντας τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, τα προστατεύετε; Κι όμως δεν ισχύει πάντα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βούρτσισμα των δοντιών μετά την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη βλάβη στην οδοντοστοιχία μας.

Αν λοιπόν έχετε φάει κάποια όξινη τροφή, όπως η σάλτσα ντομάτας, ή σκληρή τροφή, όπως παξιμάδια ή ξηρούς καρπούς, δεν πρέπει να πλύνετε αμέσως τα δόντια.

Κι αυτό γιατί τα οξέα τους θα μπορέσουν με το βούρτσισμα, να εισχωρήσουν ακόμη πιο βαθιά στα δόντια.

Είναι προτιμότερο να ξεπλύνετε το στόμα με σκέτο νερό, να περιμένετε μισή ώρα και κατόπιν να βουρτσίσετε την οδοντοστοιχία σας.

Πράξτε το ίδιο αφού καταναλώσετε φρούτα και χυμούς, που περιέχουν σάκχαρα. Τα σάκχαρα ευνοούν τη δημιουργία πλάκας και καλό είναι να τα απομακρύνουμε αρχικά, με νερό και όχι με βούρτσισμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.