Αρχική InfoMommy Υγεία Οι αποστολές εφοδίων της UNICEF για την καταπολέμηση του Έμπολα έφθασαν τους 3.000 τόνους

Οι αποστολές εφοδίων της UNICEF για την καταπολέμηση του Έμπολα έφθασαν τους 3.000 τόνους

10409237_813658215323945_5972884068265251242_nΗ UNICEF έχει στείλει σχεδόν 3.000 μετρικούς τόνους σωτήριων προμηθειών, συμπεριλαμβανομένων προστατευτικού εξοπλισμού και βασικών φαρμάκων κατά τους τελευταίους τρεις μήνες, για να καταπολεμήσει την εξάπλωση του ιού Έμπολα στη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε. Η οργάνωση για τα παιδιά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές εφοδιασμού για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Η ανταπόκριση της UNICEF σε εφόδια - ήδη ισοδύναμη σε βάρος με 250 αστικά λεωφορεία - θα συνεχίσει να αυξάνεται, καθώς εντείνονται οι προσπάθειες για να αντιμετωπισθεί και να νικηθεί ο ιός, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας περισσότερων εγκαταστάσεων για τη φροντίδα και την περίθαλψη ασθενών. Πολλά συστατικά των Μέσων Ατομικής Προστασίας που χρησιμοποιούνται από τους εργαζόμενους στην υγειονομική περίθαλψη που φροντίζουν πιθανά ή επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα, προορίζονται για μία μόνο χρήση για την αποφυγή μόλυνσης. Ένας εργαζόμενος στην υγεία μπορεί να χρησιμοποιήσει 6 έως 9 σετ την ημέρα.

«Αυτή είναι η πιο σύνθετη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχουμε ανταποκριθεί ποτέ, και απαιτείται ταχύτητα στην παροχή προμηθειών, στις αλυσίδες εφοδιασμού και στην παροχή υπηρεσιών», δήλωσε η Shanelle Hall, Διευθύντρια Επιχειρήσεων Παγκόσμιου Ανεφοδιασμού & Διαχείρισης της UNICEF.

Η UNICEF έχει διατηρήσει μια σταθερή ροή αερομεταφορών και πιο πρόσφατα θαλάσσιων αποστολών Μέσων Ατομικής Προστασίας, βασικών φαρμάκων, ιατρικού εξοπλισμού, χλωρίνης και σαπουνιού. Η UNICEF παρέχει επίσης εφόδια όπως σκηνές, κρεβάτια και στρώματα για να στηρίξει τις χώρες για τη δημιουργία νέων Κοινοτικών Κέντρων Φροντίδας, όπου παρέχεται διαμονή σε ασθενείς με συμπτώματα Έμπολα χωριστά από τις οικογένειες και τις κοινότητές τους για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης.

Παραδείγματα περιλαμβάνουν:

- Στη Γουινέα, ασθενοφόρα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά των ασθενών και των νεκρών.

- Στη Λιβερία, οι προμήθειες της UNICEF χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ασθενών, αλλά και για να επανεκκινηθούν οι υπηρεσίες υγείας. Από την αρχή της επιδημίας, εκατοντάδες χιλιάδες γάντια μιας χρήσης και άλλες προμήθειες έχουν παρασχεθεί στο Υπουργείο Υγείας. Χλώριο που παρέχει η UNICEF χρησιμοποιείται επίσης σε μονάδες φροντίδας του Έμπολα.

- Στη Σιέρα Λεόνε, εξοπλισμός προστασίας, συμπεριλαμβανομένων φορμών, ειδικών στολών, γαντιών και προστατευτικών γυαλιών καθώς και βασικών φαρμάκων και προμηθειών χλωρίου διοχετεύονται σε κέντρα φροντίδας του Έμπολα, κέντρα απομόνωσης, νοσοκομεία και μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας μέσω των κρατικών υπηρεσιών διανομής. Προστατευτικός εξοπλισμός και φάρμακα, επιπρόσθετα σκηνών, κρεβατιών και στρωμάτων, χρησιμοποιούνται σε νέα Κοινοτικά Κέντρα Φροντίδας Έμπολα, τα οποία κατασκευάζονται από τη UNICEF για το Υπουργείο Υγείας.

Μπορείτε να ενισχύσετε τις προσπάθειες της UNICEF για την αναχαίτιση του Έμπολα στο http://bit.ly/stopebolagr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.