Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Οι αποβολές "ύποπτες" για τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

Οι αποβολές "ύποπτες" για τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης

woman-pregnancy-testΗ αποβολή αποτελεί μια δυσάρεστη εμπειρία για μια γυναίκα που επιθυμεί διακαώς να αποκτήσει ένα παιδάκι. Συνήθως, η ψυχολογική επιβάρυνση της γυναίκας και του περιβάλλοντός της είναι μεγαλύτερη όσο πιο προχωρημένη είναι η κύηση. Σύμφωνα όμως με νεα έρευνα οι αποβολές εκτός από ψυχολογικές επιπτώσεις ενδεχομένως και να ευθύνονται για το γεγονός ότι γυναίκες με μια ή περισσότερες αποβολές στο ιστορικό τους αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για αθηροσκλήρωση.

Η έρευνα που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Heart Association, στο Λος Άντζελες βασίστηκε στα στοιχεία υγείας περισσότερων από 1 εκατ. γυναικών στα πλαίσια της συσχέτισης μεταξύ αποβολής και καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου ή νεφραγγειακής υπέρτασης, που είναι η υψηλή πίεση του αίματος που προκαλείται από τη στένωση των αρτηριών που μεταφέρουν αίμα στα νεφρά.

Σε σύγκριση με γυναίκες που δεν είχαν αποβολές, γυναίκες με μια αποβολή είχαν 11% περισσότερες πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Ο κίνδυνος ήταν υπερδιπλάσιος σε γυναίκες με 4 ή περισσότερες αποβολές. Γυναίκες με μια αποβολή είχαν 13% αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και όσες είχαν 4 ή περισσότερες αποβολές εμφάνισαν αυξημένο κίνδυνο κατά 89%. Επιπλέον, γυναίκες που είχαν μια αποβολή είχαν αυξημένο κίνδυνο κατά 15% για νεφραγγειακή υπέρταση και όσες είχαν 4 και άνω αποβολές είχαν σχεδόν τετραπλάσιο κίνδυνο.

Κάθε επιπλέον αποβολή που είχε μια γυναίκα οδήγησε σε αύξηση 9% του κινδύνου για καρδιακή προσβολή, 13% για εγκεφαλικό επεισόδιο και 19% για νεφραγγειακή υπέρταση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter