Αρχική InfoSchool Δημοτικό Οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους μαθητές. Για να δούμε για ποια θέματα...

Οι αστυνομικοί ενημερώνουν τους μαθητές. Για να δούμε για ποια θέματα...

standupdesks1Εκστρατεία ενημέρωσης για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και άλλων μορφών βίας εντός και εκτός σχολείου, καθώς και για ζητήματα που αφορούν στα ναρκωτικά και την οδική ασφάλεια, θα πραγματοποιήσει η Αστυνομία σε σχολεία της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, αστυνόμο Α, Χαράλαμπο Σφέτσο, «καταρτισμένοι αξιωματικοί θα μεταβούν σε σχολικά συγκροτήματα, όπου θα ενημερώσουν τους μαθητές, για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα». Ειδικότερα, στα δημοτικά θα γίνουν παρουσιάσεις για την οδική ασφάλεια και την ασφαλή οδήγηση, ενώ στα γυμνάσια και τα λύκεια, εκτός από τα θέματα τροχαίας, θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις για το ζήτημα των ναρκωτικών, τον σχολικό εκφοβισμό και τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου.

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Χ. Σφέτσος, «θα επιχειρήσουμε να ενημερώσουμε τους μαθητές των δημοτικών για το πώς λειτουργούμε ως συνεπιβάτες, επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, ως οδηγοί ποδηλάτων, αλλά και ως πεζοί».

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, «θα τους ενημερώσουμε για το πώς συμπεριφερόμαστε στο σχολικό λεωφορείο ή κατά τη μετάβαση από το σχολείο στο σπίτι και αντίθετα, όπου παρατηρούνται πολλά ατυχήματα».

Για το ζήτημα των ναρκωτικών, «έμπειροι αξιωματικοί από τις υπηρεσίες Δίωξης Ναρκωτικών, θα μιλήσουν στους μαθητές για τον τρόπο που οι επίδοξοι διακινητές επιχειρούν να τους προσεγγίσουν και θα τους παρουσιάσουν, με ιδιαίτερη προσοχή, οπτικό υλικό για τις επιπτώσεις από τη χρήση ναρκωτικών».

Όσον αφορά στο θέμα του σχολικού εκφοβισμού και του εκφοβισμού στο διαδίκτυο, αυτό θα αναπτυχθεί από επιστήμονες ψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως ανέφερε η ψυχολόγος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, Υπαστυνόμος Α, Θεοδώρα Χασάπη, «ο σχολικός εκφοβισμός είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο» και όπως εξήγησε παίζει ρόλο το οικογενειακό περιβάλλον, ενώ πρόσθεσε ότι «υπάρχει ενίσχυση του φαινομένου, λόγω των κοινωνικών τάσεων που υπάρχουν σήμερα».

Επίσης, η Θεοδώρα Χασάπη τόνισε ότι «από έρευνες που έχουν γίνει, διαπιστώθηκε ότι τα αγόρια χρησιμοποιούν το σώμα τους και τη δύναμή τους για σχολικό εκφοβισμό, ενώ τα κορίτσια έχουν πιο αισθητή παρουσία στο διαδικτυακό εκφοβισμό».


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.