Οι Burger Project μιλούν αποκλειστικά στο Infokids.gr για τη συναυλία «Μαμά θα κάνω… live» στο Eco Kids Festival

Το Eco Kids Festival που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 5-6 Δεκεμβρίου στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ σχεδιάστηκε με σκοπό να χτίσει μια ωφέλιμη, κοινή εμπειρία για γονείς και παιδιά. Μέσα από βιωματικές δράσεις γνωστών περιβαλλοντικών οργανώσεων, παιχνίδια, ζωγραφική, κηπουρική, χορό και συναυλίες, ολόκληρη η οικογένεια συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη γιορτή για το περιβάλλον! Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Φεστιβάλ, το Infokids.gr εξασφάλισε αποκλειστική συνέντευξη από τους Burger Project σχετικά με τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Το αγαπημένο συγκρότημα μικρών και μεγάλων θα βρίσκεται στο ΟΑΚΑ για να τραγουδήσει «Μαμά θα κάνω… live» κι εμείς φυσικά δεν πρέπει να το χάσουμε για τίποτα στον κόσμο!

Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να συμμετέχετε σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που περνούν σημαντικά μηνύματα στα παιδιά;

Είναι αδιαμφισβήτητα πολύ σημαντικό κι ελπιδοφόρο να λαμβάνουν χώρα φεστιβάλ και εκδηλώσεις που απευθύνονται στο παιδί και σχετίζονται με το περιβάλλον, την οικολογία και τη φύση. Το αστικό τοπίο είναι παντελώς αποκομμένο από την αρμονία της και τα μικρά παιδιά μας χρειάζονται επειγόντως «φυσικά» ερεθίσματα. Χαιρόμαστε λοιπόν ιδιαίτερα που συμμετέχουμε στο Eco Kids.

Τα παιδιά μαθαίνουν εύκολα μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης. Η μουσική μπορεί να τα βοηθήσει να κατανοήσουν σημαντικά μηνύματα, όπως αυτά που προωθεί το Eco Kids Festival;

Μα και βέβαια. Ο πιο άμεσος τρόπος είναι μέσα από τραγούδια, με στίχους που μπορεί να περνούν μηνύματα ή απλά να δίνουν την αίσθηση της φύσης ή την χαρά της πιο χαλαρής, φυσικής ζωής (ας πούμε σαν τον «Κηπουρό» του Βαγγέλη Γερμανού). Αλλά και σε συναισθηματικό ή και αισθητικό επίπεδο, η μουσική μπορεί να βοηθήσει στην επαγρύπνηση και ευαισθητοποίηση ενός ατόμου σχετικά με τόσο θεμελιώδη θέματα, όπως ο πλανήτης μας και τι πρέπει να κάνουμε για να τον προστατέψουμε.

8485c941-f061-416a-81b6-d88250d82b33Πώς θα παρακινούσατε εσείς τα παιδιά μέσα από τα τραγούδια και τις παραστάσεις σας να προστατεύσουν το περιβάλλον και τον πλανήτη μας;

Στόχος μας καταρχάς θα ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να την ανακαλύψουν, να την χαίρονται και να την αγαπούν. Ύστερα, η μουσική αφήγηση θα παρουσίαζε ένα πρότυπο «οικολογικής συνείδησης», μέσω καθημερινών πρακτικών που ταιριάζουν στη ζωή ενός παιδιού.

Οι παραστάσεις σας εκτός από ψυχαγωγικό έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα για τα παιδιά. Πώς επιτυγχάνεται αυτό;

Η προσέγγισή μας είναι βιωματική, μέσω του παιχνιδιού και της αφήγησης παρουσιάζουμε στα παιδιά βασικές έννοιες της μουσικής και τα προσκαλούμε σε ένα ξέγνοιαστο μουσικό-κινητικό παιχνίδι.

522080_10152775419386391_1128264243107885255_nΠοιο είναι το μυστικό που έχει κάνει τους Burger Project τόσο αγαπητούς στο παιδικό αλλά και στο μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό;

Η μυστική συνταγή είναι ένα φλιτζάνι ενθουσιασμός, τσιγαρίζεις το ταλέντο σου μαζί με την ανάγκη σου για το καλύτερο, ρίχνεις τις αγαπημένες σου επιρροές και δημιουργικές σου ανησυχίες και τέλος πασπαλίζεις με μπόλικο χιούμορ και φαντασία…! Σερβίρεται με λευκό κρασί ή μπιμπερό με γάλα, ανάλογα με την ηλικία!

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια της μπάντας; Πού μπορούν να σας απολαύσουν οι λιλιπούτειοι θαυμαστές σας;

Έπειτα από τη μεγάλη επιτυχία του πρώτου μας παιδικού cd «Μαμά θα κάνω Μπάντα», ηχογραφούμε αυτές τις μέρες το δεύτερο παιδικό μας κι ελπίζουμε -όπως και πολλοί γονείς- να τελειώσει όσο πιο σύντομα! Μακροχρόνια σχέδια δεν κάνουμε ποτέ, αφού πιστεύουμε ότι η θεά τύχη είναι κι αυτή μεγάλη φαν μας… Οι λιλιπούτειοι θαυμαστές μας θα ενημερώνονται εγκαίρως για τις παραστάσεις μας από τας διαδικτυακάς μας σελίδας! Παρεμπιπτόντως, σύντομα θα φτιάξουμε μία σελίδα στο «προσωποβιβλίο» που θα είναι αποκλειστικά για τα παιδικά μας δρώμενα (Ορίστε, σας είπαμε τελικά κι ένα σχέδιο που έχουμε στα σκαριά!).