Αρχική InfoTeens Νέα Οι έφηβοι δημιουργούν τα δικά τους βίντεο και μαθαίνουν την ιστορία των Όσκαρ στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Οι έφηβοι δημιουργούν τα δικά τους βίντεο και μαθαίνουν την ιστορία των Όσκαρ στα εργαστήρια του Ιδρύματος Ευγενίδου!

Τα εκπαιδευτικά διαδραστικά εργαστήρια για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου του Ιδρύματος Ευγενίδου συνεχίζονται και τον Φεβρουάριο με δύο πρωτότυπες δραστηριότητες σχετικές με τον κινηματογράφο.

Tο UTech Lab είναι ένα εργαστήριο δημιουργικής απασχόλησης για μαθητές 13-17 ετών και το ευρύ νεανικό κοινό, αφιερωμένο στη σύγχρονη τεχνολογία. Είναι εξοπλισμένο με υπολογιστές, iPad, 3D printer, στούντιο ήχου/εικόνας, green screen, φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, διάφορα είδη λογισμικού κ.λπ.. Στόχος του εργαστηρίου είναι να προσφέρει ερεθίσματα και να εμπνεύσει τους νέους να πειραματιστούν με τις σύγχρονες τεχνολογίες, να καλλιεργήσει την κριτική τους σκέψη, να ενθαρρύνει την ενεργή και ομαδική εργασία, να τους βοηθήσει να αποκτήσουν δεξιότητες στα σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία και να γίνουν δημιουργικότεροι.Tο εργαστήριο είναι ανοιχτό για τους νεαρούς φίλους που θέλουν να πειραματιστούν με τον εξοπλισμό ελεύθερα στον χώρο μας. Επίσης οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορα εργαστήρια στους τομείς των σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων και της ρομποτικής.

12489214_1102188563127045_5022375394485777339_o

Το εργαστήριο δημιουργίας βίντεο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ενώ το αφιέρωμα στον θεσμό των Όσκαρ απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Στο εργαστήριο αυτό γίνεται εισαγωγή των συμμετεχόντων στα βασικά στάδια παραγωγής μιας ταινίας και κυρίως στο μοντάζ. Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας iMovie, την φαντασία τους και το σχετικό υλικό, δημιουργούν ένα μικρό βίντεο με θέμα από την ιστορία του κινηματογράφου.Το εργαστήριο πραγματοποιείται με αφορμή την σειρά συναντήσεων με θέμα 120 χρόνια κινηματογράφος με εισηγητή τον δημοσιογράφο και κριτικό κινηματογράφου Ιάσονα Τριανταφυλλίδη. Τον Φεβρουάριο το θέμα του εργαστηρίου είναι «Ο αγαπημένος μου Έλληνας αστέρας».

.Διάρκεια Eργαστηρίου:
1,5 ώρα

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:
15 άτομα

Προεγγραφή:
Απαραίτητη
στο τηλ. 210 9469 694

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής:
19 Φεβρουαρίου, 17.00-18.30

oscrar3

Αφιέρωμα στον θεσμό των Όσκαρ

Με αφορμή την 88η απονομή των Όσκαρ στις 28 Φεβρουαρίου 2016, το UTech Lab διοργανώνει αφιέρωμα στον πιο δημοφιλή θεσμό βραβείων στον χώρο του κινηματογράφου.Ο δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου Ιάσονας Τριανταφυλλίδης παρουσιάζει την ιστορία του θεσμού των Όσκαρ και την εξέλιξή του μέσα στα χρόνια. Επίσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών και λεπτομέρειες για την διαδικασία ψηφοφορίας και την επιλογή των νικητών των βραβείων.

Προεγγραφή:
Απαραίτητη στο τηλ. 210 9469 694

Συμμετοχή:
Aπευθύνεται σε μαθητές και ενήλικες.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής:
25 Φεβρουαρίου, 18.00-19.30

Εισηγητής:
Ιάσονας Τριανταφυλλίδης

Επίσης, συνεχίζονται τα εργαστήρια: Animation, Δημιουργία ιστοσελίδας, Κατασκευάζοντας ένα synthesizer τσέπης, Ραδιοφωνική παραγωγή, Ρομποτική, 3d Printing και Το έξυπνο σπίτι. Τα εργαστήρια αυτά απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε το UTech Lab ή καλέστε στο τηλέφωνο 210 94 69 694.

Η συμμετοχή σε όλα τα οργανωμένα εργαστήρια του UTech Lab είναι δωρεάν.

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ

Λ. Συγγρού 387 - 175 64 Π.Φάληρο

210 9469 694


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.