Αρχική InfoTeens Νέα Οι έφηβοι εμπνέονται και ζωγραφίζουν τη δική τους νεκρή φύση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 6/12)

Οι έφηβοι εμπνέονται και ζωγραφίζουν τη δική τους νεκρή φύση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 6/12)

4-JENNY-BENT-Parsley-Pie-childrens-art-classes-kids-paintings-kids-craft-classes-painting-lessons-art-parties-business-opportunity-art-franchise-1Από τους αναγεννησιακούς πίνακες έως τις αφηρημένες συνθέσεις του 20ου αιώνα, το ζωγραφικό έργο αποτελεί μία σύνθεση στοιχείων, οργανωμένων, με τρόπο τέτοιο, έτσι ώστε να αποτελεί ένα ενιαίο και ισορροπημένο σύνολο. Ένα από τα πλέον σημαντικά στοιχεία της σύνθεσης είναι αναμφισβήτητα το χρώμα. Ο τρόπος που ένα χρώμα αλληλοεπιδρά με τα διπλανά του, παράγοντας εντυπώσεις και αισθήσεις, αποτελούσε και αποτελεί ένα ατέρμονο πεδίο μελέτης για τους καλλιτέχνες.

Οι έφηβοι με ζωγραφικές ανησυχίες μπορούν να συμμετάσχουν στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης όπου θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στις αρχές της νεκρής φύσης. Σ’ αυτόν τον κύκλο, θα στήσουμε νεκρές φύσεις με διάφορα αντικείμενα, όπως φρούτα, λαχανικά, υφάσματα, ειδώλια κ.ά., και θα τις αποτυπώσουμε με τέμπερα σε καμβά. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε αφενός να μιλήσουμε για τις βασικές αρχές της ζωγραφικής σύνθεσης, αφετέρου να παρατηρήσουμε ειδικότερα τη λειτουργία του χρώματος μέσα σ’ αυτή. Επειδή το θέμα είναι απαιτητικό, θα επαναλάβουμε την ίδια διαδικασία και στις τρεις συναντήσεις, προκειμένου να έχουμε τη δυνατότητα αρκετών πειραματισμών.

Κύκλος 3 συναντήσεων: 6, 13 και 20 Δεκεμβρίου 2014

Συμμετοχή: €45 ευρώ
ΦΙΛΟΙ ΜΚΤ: €40 (1 παιδί/μέλος με την επίδειξη της κάρτας μέλους στο ταμείο)
Αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο: €40

Κρατήσεις: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
2107228321


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.