Αρχική InfoTeens Νέα Οι έφηβοι μαθαίνουν τα μυστικά της ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 1/2)

Οι έφηβοι μαθαίνουν τα μυστικά της ζωγραφικής στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (από 1/2)

Teen Arts Combo Οι έφηβοι έως 15 ετών που έχουν αναπτύξει καλλιτεχνικές ανησυχίες έχουν τη δυνατότητα να ξεδιπλώσουν το εικαστικό τους ταλέντο δηλώνοντας συμμετοχή στα μαθήματα ζωγραφικής "Μιλώντας» για προοπτική σχεδιάζουμε έναν αγαπημένο μας εσωτερικό χώρο" που θα διεξάγονται όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (13:00- 15:00) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με τον ζωγράφο Διονύση Καμπόλη και την Γκέλυ Τζαμουράνη.

_imgsizeΠώς σχεδιάζουμε το δωμάτιο μας ή το εργαστήριο ενός ζωγράφου; Πώς απεικόνιζαν την τρίτη διάσταση στα αρχαία χρόνια; Πώς στα βυζαντινά, την Αναγέννηση και στον 20ο αιώνα; Ο κύκλος μαθημάτωβ είναι αφιερωμένος στην προοπτική, την μαγευτική επιστήμη που δίνει την δυνατότητα στους καλλιτέχνες να δίνουν την αίσθηση του βάθους στις συνθέσεις τους. Μέσα από τα έργα καλλιτεχνών που ανήκουν σε διάφορα ρεύματα, όπως ο ρεαλισμός, ο σουρεαλισμός, η αφηρημένη τέχνη, τα παιδιά θα καταλάβουν πώς η προοπτική δίνει μεγαλύτερη δύναμη στις συνθέσεις. Αφού λοιπόν μάθουν πώς να αποτυπώνουν αυτά που βλέπουν γύρω τους στο χαρτί και πώς να κρατούν τις αναλογίες ανάμεσα σε αυτό που βλέπουν και αυτό που ζωγραφίζουν, θα δημιουργήσουν τις δικές τους συνθέσεις με μολύβι και κάρβουνο σε καμβά.

Στο Μουσείο Χατζηκυριάκου Γκίκα, την Κυριακή 2/2/14, τα παιδιά θα επισκεφθούν  το σπίτι και το εργαστήριο ενός πολύ γνωστού ζωγράφου, και  θα περιηγηθούν στην έκθεση με έργα γνωστών ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνα.  Θα ξεναγηθούν, θα σχεδιάσουν και θα πάρουν ιδέες για τα δικά τους έργα που θα τα ολοκληρώσουν στο εργαστήριο.
Πληροφορίες - Κρατήσεις Τ: 210 7294220, Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00-13:00

Κύκλος 4 συναντήσεων: Σάββατο 1, 8 και 15/2/14, 13.00 - 15.00
και επίσκεψη στο Μουσείο Χατζηκυριάκου Γκίκα Κυριακή 2/2/14, 11.30 – 13.30

Κόστος: €55ευρώ (€50 αδέλφια)

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα
2107228321


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.