Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Οι έφηβοι τσακώνονται με τους γονείς 59 φορές το χρόνο

Οι έφηβοι τσακώνονται με τους γονείς 59 φορές το χρόνο

1297339418259_ORIGINALΣύμφωνα με νέα μελέτη περισσότερο από το 50% των γονέων θεωρεί την εφηβεία ως την πιο δύσκολη περίοδο, όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών τους.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνουν τα στατιστικά που αποκαλύπτουν ότι οι έφηβοι φωνάζουν στους γονείς τους 59 φορές το χρόνο, μελαγχολούν 71 φορές και λένε ότι τους μισούν 27 φορές.

Η εξωτερική τους εμφάνιση αποτελεί επίσης σημαντική ανησυχία για τους εφήβους, οι οποίοι ξοδεύουν πολύ χρόνο τραβώντας selfie φωτογραφίες, τις οποίες αργότερα δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, τα παιδιά που βρίσκονται στην εφηβεία δαπανούν 66 ώρες το χρόνο μπροστά από τον καθρέφτη, ανησυχώντας για την εμφάνισή τους.

article-2585465-1C7311AC00000578-314_634x719

Και ενώ το 37% των μαθητών ανησυχούν για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, ένας στους έξι ενδιαφέρεται κυρίως για την κατάταξή του ανάμεσα στα πιο δημοφιλή παιδιά του σχολείου.

Παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο να επικοινωνήσετε μαζί τους, έξι στους δέκα έφηβους νέους εξακολουθούν να εμπιστεύονται τους γονείς τους όταν κάτι τους ανησυχεί πραγματικά. Σχεδόν το 1/3 των εφήβων θα μιλήσουν στους γονείς τους για τις αλλαγές στο σώμα τους, ενώ το 28% θα συζητήσει μαζί τους για το πώς αισθάνονται για την εξωτερική τους εμφάνιση.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι έφηβοι προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι. Στην προσπάθεια για την αναζήτηση της ταυτότητας τους θα συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους φίλους, την οικογένεια και τα πρότυπα που προβάλλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.