Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Οι έγκυες που γυμνάζονται γεννούν μωρά με υγιή καρδιά

Οι έγκυες που γυμνάζονται γεννούν μωρά με υγιή καρδιά

exercising-while-pregnant-juicebarΟι γυναίκες που παραμένουν σε φόρμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βοηθούν τα μωρά τους να αναπτύξουν γερή καρδιά.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ και την Γερμανία υποστηρίζουν ότι τα μωρά, των οποίων οι μητέρες γυμνάζονταν κατά την περίοδο της κύησης, θα έχουν πιο υγιή αιμοφόρα αγγεία στην ενήλικη ζωή τους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άσκηση βοηθά τις αρτηρίες του παιδιού, αποκλείοντας σε μεγάλο βαθμό τα πιθανά καρδιακά προβλήματα.

Αν και προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η γυμναστική των εγκύων μπορεί να βελτιώσει την υγεία του εμβρύου, αυτή είναι η πρώτη απόδειξη ότι τα θετικά αυτά αποτελέσματα θα μπορούσαν να το συνοδεύσουν στη μετέπειτα ζωή του. Μέχρι τώρα ο μόνος λόγος που οι γιατροί συμβούλευαν τις εγκύους να γυμνάζονται κατά την εγκυμοσύνη, ήταν για να αντιμετωπίσουν πιο εύκολα τη διαδικασία του τοκετού και να επανέλθουν στο φυσιολογικό τους βάρος μετά τη γέννα.

157586247“Η μελέτη μας είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι η άσκηση της μέλλουσας μαμάς επηρεάζει σημαντικά την αγγειακή λειτουργία σε ενήλικες απογόνους. Μια δεύτερη σημαντική πτυχή των πορισμάτων της μελέτης μας είναι ότι παλαιότερες μελέτες υποδεικνύουν το ενδοθήλιο, το οποίο ρυθμίζει την κινητικότητα των αγγείων και τον τρόπο που αυτά αλληλεπιδρούν με τα συστατικά του αίματος, ως υπεύθυνο για οποιαδήποτε παρέμβαση στο έμβρυο. Αντίθετα, εμείς θα δείξουμε ότι ο αγγειακός λείος μυς μεταβάλλεται σημαντικά στους ενήλικες απογόνους χάρη στην άσκηση της μητέρας κατά τη διάρκεια της κύησης”.

Οι κατευθυντήριες γραμμές για τις εγκύους που γυμνάζονται συνιστούν 30 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας τις περισσότερες -αν όχι όλες- ημέρες της εβδομάδας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.