Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Οι έγκυες που περνούν ίωση μπορεί να αποκτήσουν παιδιά με άσθμα

Οι έγκυες που περνούν ίωση μπορεί να αποκτήσουν παιδιά με άσθμα

98541659Οι γυναίκες που θα αντιμετωπίσουν κάποιο κρυολόγημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι πιθανότερο να αποκτήσουν ένα ασθματικό παιδί, όπως αποκάλυψε πρόσφατα νέα μελέτη.

Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι οι εγκυμονούσες θα πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον προφυλάξεις όταν συναναστρέφονται με άτομα που υποφέρουν από κάποιο κρυολόγημα.

Όσα περισσότερα κρυολογήματα και ιώσεις έχει μια γυναίκα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, τόσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος το μωρό της να εμφανίσει άσθμα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Annals of Allergy, Asthma and Immunology”.

asthma-in-children-218Οι ερευνητές εξέτασαν 513 έγκυες γυναίκες στη Γερμανία και τα 526 παιδιά τους. Οι μανούλες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη συνέχεια όταν τα παιδιά ήταν 3 και 12 μηνών, ενώ το ίδιο επαναλαμβανόταν μία φορά το χρόνο μέχρι τα 5 έτη τους.

Στο 61% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς έπασχε από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή ατοπική δερματίτιδα.

Εάν και οι δύο γονείς είναι αλλεργικοί το παιδί έχει 75% πιθανότητες να εμφανίσει κι εκείνο αλλεργίες, ενώ εάν ο ένας από τους δύο γονείς ή κάποιος στενός συγγενής υποφέρει από παρόμοια κατάσταση το ποσοστό μειώνεται στο 30% - 40%. Στην περίπτωση που κανένας από τους γονείς δεν είναι αλλεργικός, τότε οι πιθανότητες είναι μόνο 10% - 15%.

Το άσθμα είναι η πιο κοινή σοβαρή ιατρική κατάσταση που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στην πραγματικότητα, πλήττει περίπου 1 στις 12 γυναίκες σε ηλικία τεκνοποίησης.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.