Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Οι έγκυες που ροχαλίζουν γεννούν λιποβαρή μωρά σύμφωνα με νέα έρευνα

Οι έγκυες που ροχαλίζουν γεννούν λιποβαρή μωρά σύμφωνα με νέα έρευνα

Pregnant-Woman-SleepingΤο ροχαλητό της μέλλουσας μαμάς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες απόκτησης ενός λιποβαρούς μωρού.

Σχετική μελέτη έξειξε ότι οι έγκυες που ροχαλίζουν τουλάχιστον 3 νύχτες την εβδομάδα είναι πιο πιθανό να γεννήσουν με καισαρική σε σχέση με εκείνες που έχουν πιο ήρεμο ύπνο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων του ύπνου της μητέρας, θα μπορούσε να βοηθήσει τα βρέφη και να μειώσει τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης.

Παλαιότερη έρευνα έχει δείξει ότι οι γυναίκες που αρχίζουν να ροχαλίζουν κατά την περίοδο της κύησης διατρέχουν κίνδυνο να αναπτύξουν υψηλή πίεση του αίματος και την δυνητικά επικίνδυνη κατάσταση της προεκλαμψίας.

pregnant_sleep“Διαπιστώσαμε ότι το χρόνιο ροχαλητό των μελλουσών μαμάδων συνδέεται με μικρότερα μωρά και καισαρικές τομές, έχοντας συνυπολογίσει και άλλους παράγοντες κινδύνου. Αυτό μας δίνει την ευκαιρία να εξετάσουμε τις έγκυες γυναίκες για αναπνευστικά προβλήματα κατά τη διάρκεια του ύπνου, τα οποία επηρεάζουν το αποτέλεσμα του τοκετού”, αναφέρει ο Δρ. Louise O’Brien από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.

Το ροχαλητό αποτελεί βασική ένδειξη της αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό Sleep. Η κατάσταση αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη συνεχή πίεση των αεραγωγών, η οποία επιτυγχάνεται με ένα μηχάνημα που τους κρατάει ανοιχτούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.