Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Οι εκπαιδευτικοί δίνουν το "παρών" στο 1ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν το "παρών" στο 1ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης

afisaΤο 1ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, για εκπαιδευτικούς από την Πελοπόννησο και από την υπόλοιπη Ελλάδα, διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευσης( Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και με τη στήριξη συλλόγων και φορέων της Μαγνησίας.

Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Απριλίου για 150 εκπαιδευτικούς και θα φιλοξενηθεί στην κατασκήνωση του Δήμου Καλαμάτας στην Αγία Μαρίνα, στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.

1948176_626220244110105_2052731612_nΘα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου, να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μία βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα γίνει προσέγγιση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και θα βιωθούν οι τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά, θρησκευτικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα σε ποια πεζοπορική διαδρομή θα πάρουν μέρος και σε ποιο από τα 30+1 βιωματικά εργαστήρια θα συμμετέχουν, με βάση τα ενδιαφέροντά τους, που θα συντονίζουν 50 εκπαιδευτές εθελοντικά . Το ανοιξιάτικο σχολείο της φύσης θα ξεκινήσει την Τετάρτη 23 Απριλίου το μεσημέρι στις 16:00 ( από τις 13:00 - 15:00 ξενάγηση στην πόλη) και θα τελειώσει το Σάββατο 26 Απριλίου το μεσημέρι στις 15: 00.

Περισσότερες πληροφορίες στο peekpepeloponnisou.blogspot.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.