Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό στην Ελευσίνα (9-10/5)

Οι εκπαιδευτικοί ενημερώνονται για το σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό στην Ελευσίνα (9-10/5)

cyber-bullying-photoΟ  σχολικός και ο διαδικτυακός εκφοβισμός θεωρούνται στις μέρες μας ως ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο δεν αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο των βιομηχανικών χωρών, αλλά όλων των κοινωνιών και σχολικών θεσμών. Ποιες είναι οι επιπτώσεις τις ενδοσχολικής βίας στους συμμετέχοντες μαθητές/ μαθήτριες μέσα από τους εναλλασσόμενους ρόλους του δράστη, του θύματος ή των παρατηρητών;  Μπορεί να προληφθεί και να αντιμετωπιστεί ο εκφοβισμός και η θυματοποίηση;

Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν και θα λάβουν απαντήσεις σε αυτά τα καίρια ερωτήματα στα πλαίσια της ενημερωτικής διημερίδας «Σχολικός και Διαδικτυακός Εκφοβισμός: Μας αφορά όλους» που διοργανώνει η  Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής την Παρασκευή 9 Μαΐου από 16.00- 20.00 και το  Σάββατο 10 Μαΐου από τις 9.00-13.00, στο 5ο Δ.Σ. Ελευσίνας 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών  που υλοποιούν προγράμματα Αγωγής Υγείας με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς και η ενημέρωση και η εξοικείωσή τους σε θέματα που αφορούν την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Σχολικού και Διαδικτυακού Εκφοβισμού. Το σεμινάριο περιλαμβάνει εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Στις εισηγήσεις η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Στα εργαστήρια θα πάρουν μέρος συνολικά 25 εκπαιδευτικοί. Θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που πραγματοποιούν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με το συγκεκριμένο θέμα και στους Υπευθύνους για τη Σχολική βία.

Το σεμινάριο θα γίνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους μέχρι τις 7 Μαΐου 2014 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/162pqa02O42f7vMt4KpUYtLFCv2F9iQwnmE8w6Ie40Qo/viewform

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

page0001
5ο Δ.Σ. Ελευσίνας

Εθν. Αντιστάσεως 6 & Νεοπτόλεμου, Ελευσίνα

2105547810


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.