Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Οι εκπαιδευτικοί συζητούν τις προκλήσεις του σήμερα στο βιωματικό εργαστήρι του Ανοιχτού Σχολείου

Οι εκπαιδευτικοί συζητούν τις προκλήσεις του σήμερα στο βιωματικό εργαστήρι του Ανοιχτού Σχολείου

teacher_1999277bΖούμε σε μια περίοδο γεμάτη αποσταθεροποίηση, ρευστότητα, αλλαγές και προκλήσεις. Το σχολείο είναι το πρώτο κοινωνικό πλαίσιο, μετά την οικογένεια, στο οποίο εκφράζεται η δυσκολία που βιώνουμε. Το άγχος και οι δυσκολίες των γονιών, οι αντιδράσεις των παιδιών, οι φόβοι, οι αγωνίες των συναδέλφων, σε ένα μεγάλο βαθμό εκφράζονται στο σχολείο και επηρεάζουν τη λειτουργία του. Μέσα σε αυτό το κοινωνικό πλαίσιο η ανάγκη διερεύνησης, διεύρυνσης και αλλαγής του εκπαιδευτικού μας ρόλου γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία.

Στο Χώρο Προσωπικής Ανάπτυξης:Ανοιχτό Σχολείο, μέσα από την πολυετή δραστηριοποίηση στο χώρο της εκπαίδευσης αφουγκράζονται και προσπαθούν να κατανοούν τις δυσκολίες που περνάει ο εκπαιδευτικός του σήμερα. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισαν την υλοποίηση του βιωματικού εργαστηρίου "Φροντίζοντας την ομάδα. Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις του σήμερα" που στόχο θα έχει τον εμπλουτισμό του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εκπαιδευτικό μας ρόλο μέσα από την αξιοποίηση της δύναμης της ομαδικής διεργασίας.

Μια ημερίδα που θα  δώσει στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων τη δυνατότητα:

να επεξεργαστούν με συστημική ματιά τον ρόλο μας ως «δασκάλων»,
να καταθέσουν ένα δημιουργικό τρόπο τη δυσκολία και τους προβληματισμούς μας,
να μοιραστούν τις εμπειρίες  και να ανταλλάξουν απόψεις μέσα από την ομαδική επεξεργασία και συναλλαγή,
να διερευνήσουν νέα μονοπάτια μέσα από τα οποία θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις ολοένα αυξανόμενες προκλήσεις των καιρών,
να εστιάσουν στον Άνθρωπο εκπαιδευτικό και στον καθημερινό αγώνα που έχει να δώσει με εφόδια το συναίσθημα, την φροντίδα, την ενδυνάμωση και τη συνεργασία .

Χώρος διεξαγωγής: Σχολή Χιλλ, Θουκυδίδου 9 - Πλάκα (Μετρό Σύνταγμα)

Πληροφορίες & Εγγραφές: 2106640433, anoixto@anoixto-sxoleio.gr ,

Κόστος Συμμετοχής: 50 € το άτομο, 40€ για εγγραφές έως τις 25 /01/2014, 30€ για φοιτητές & ανέργους

Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο
Ευαγγέλου Τσιμίνη 9, 19002 Παιανία

2106640433, 6977785599


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.