Αρχική InfoMommy Υγεία Οι έλεγχοι του ΕΟΠΠΥ έδειξαν μέχρι και τεστ κοπώσεως σε 11χρονο - Σήμερα ανακοινώθηκε η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας

Οι έλεγχοι του ΕΟΠΠΥ έδειξαν μέχρι και τεστ κοπώσεως σε 11χρονο - Σήμερα ανακοινώθηκε η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Φακέλου Ασφάλισης Υγείας

Βορίδης

Τα περιστατικά, που καταδεικνύουν την παραβατικότητα, είναι πολλά. Καρδιολόγος στη Βόρεια Ελλάδα συνταγογράφησε μέσα σε ένα εξάμηνο εξετάσεις και φάρμακα 156.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τεστ κοπώσεως σε 11χρονο παιδί. Πνευμονολόγος, στη Θεσσαλία, έδωσε μέσα σε ένα εξάμηνο παραπεμπτικά ύψους 91.000 ευρώ κάνοντας ο ίδιος τις εξετάσεις στους ασθενείς. Παθολόγος στην Αθήνα ζήτησε την ίδια μέρα από έναν ασθενή να υποβληθεί σε τρίπλεξ κάτω άκρων, καρωτίδας, υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας, καθώς και θυρεοειδούς, και 34 εργαστηριακές εξετάσεις αίματος και ούρων. Η αιτιολογία, δύσπνοια, οίδημα κάτω άκρων, ίλιγγο, κοιλιακό άλγος, υποθυρεοειδισμό και αναιμία.

Τα παραπάνω παραδείγματα έφεραν τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, παρουσιάζοντας τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Ασφάλισης Υγείας κάθε ασφαλισμένου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, ο φάκελος αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση του βιβλιαρίου υγείας κάθε ασφαλισμένου και περιέχει πληροφορίες σχετικά με διαγνώσεις, νοσηλείες, επισκέψεις, παροχές, ιατρικές πράξεις, αιμοκαθάρσεις και φάρμακα.

Αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τον προπομπό για την ηλεκτρονική κάρτα υγείας η οποία αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2015. Μέσω της κάρτας οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία, η οποία αφορά τις παροχές και τις υπηρεσίες, τις οποίες έχουν λάβει και θα αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί σύμφωνα με τον κ. Βορίδη ένα ακόμη βήμα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συμφερόντων των ασφαλισμένων.
Η βελτίωση αυτή από μόνη της θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό της συνταγογραφήσεως τόσο των φαρμάκων όσο και των διαγνωστικών εξετάσεων, χωρίς καν να χρειάζεται περαιτέρω κατασταλτικός έλεγχος.

Ο Ηλεκτρονικός Φάκελο Ασφάλισης Υγείας διαφυλάσσει δύο πράγματα: Διαφυλάσσει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων, διαφυλάσσει τα συμφέροντα των ασθενών, αλλά ταυτόχρονα διαφυλάσσει και τα θεμιτά συμφέροντα της επιστημονικής κοινότητας των ιατρών, της μεγάλης τους πλειοψηφίας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.