Οι Έλληνες μαθητές είναι δυστυχισμένοι υποστηρίζει ο ΟΟΣΑ

C6D4954B63C18543F1F03515CACE2CΟι καλές επιδόσεις στα διαγωνίσματα δεν σημαίνει πάντα και τα πιο χαρούμενα παιδιά στο σχολείο. Οι καλύτεροι βαθμοί και τα πιο ευτυχισμένα παιδιά αποτυπώνται στα αποτελέσματα μίας παγκόσμιας έρευνας σε δείγμα περισσοτέρων των 500.000 παιδιών ηλικίας 15 ετών. Οι Έλληνες μαθητές συγκαταλέγονται στην 4η θέση στο συνδυασμό επίδοσης και κακής διάθεσης. Η τριετής διεθνής έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) συγκρίνει τις επιδόσεις στα τεστ μαθητών από 65 χώρες.

Η κατάταξη της ευτυχίας βασίζεται στο ποσοστό των μαθητών που συμφωνούν ή διαφωνούν με τη φράση «Είμαι χαρούμενος στο σχολείο». Η αντίστοιχη των επιδόσεων βασίστηκε σε ένα συνδυασμό ατομικών επιδόσεων των μαθητών στα μαθηματικά, την ανάγνωση και τις επιστήμες. Αυτό που έχει το περισσότερο ενδιαφέρον είναι η εικονοποίηση.

Όσον αφορά, λοιπόν, τις επιδόσεις των μαθητών την πρωτιά στο συνδυασμό επιδόσεων και ευτυχίας κατέχουν οι μαθητές της Σιγκαπούρης, τη δεύτερη της Ταϊβάν και την τρίτοι μοιράζονται οι μαθητές της Ελβετίας και του Χονγκ Κονγκ. Μεμονωμένα, οι πιο ευτυχισμένοι μαθητές είναι οι Ινδονήσιοι, οι πιο δυστυχισμένοι οι Νοτιοκορεάτες, τις καλύτερες επιδόσεις έχουν οι Κινέζοι (Σαγκάη) και τις χειρότερες οι Περουβιανοί.

Καλύτεροι βαθμοί και πιο ευτυχισμένοι
1. Σιγκαπούρη
2. Ταϊβάν
3. Ελβετία
3. Χονγκ Κονγκ
4.. Λιχτενστάιν
5. Σαγκάη – Κίνα
6. Ιαπωνία
7. Ισλανδία
8. Βιετνάμ
9. Μακάο – Κίνα

homeschoolingΣτον αντίποδα, η κατάταξη με το συνδυασμό χειρότερων επιδόσεων και πιο δυστυχισμένων μαθητών την πρώτη θέση καταλαμβάνει το Κατάρ και ακολουθούν η Αργεντινή, η Κύπρος και στην 4η θέση βρίσκεται η Ελλάδα.

Χειρότερες βαθμολογίες – πιο δυστυχισμένοι
1. Κατάρ
2. Αργεντινή
3. Κύπρος
4. Ελλάδα
5. Σλοβακία
6. Ρουμανία
7. Τυνησία
8. Ρωσία
8. Μαυροβούνιο
9. Ιορδανία

Καλές επιδόσεις έχουν πετύχει οι μαθητές και σε Ολλανδία, Καναδά, Γερμανία Αυστραλία Σλοβενία. Στις πιο μέτριες επιδόσεις κατατάσσονται οι μαθητές των ΗΠΑ, της Σερβίας, της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας, ενώ στο συνδυασμό πιο μέτριας διάθεσης και επίδοσης αυτοί της Τουρκίας και των Εμιράτων.