Οι Έλληνες μαθητές ενώνουν τις δυνάμεις τους με κεντρικό τους σύνθημα «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!»

SID2015_SaferinternetGR_LogoΓια 12η συνεχή χρονιά τιμάται σήμερα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η θεματική του φετινού εορτασμού είναι να δημιουργήσουμε από κοινού ένα καλύτερο Διαδίκτυο, με σύνθημα: «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! (Let’s create a better internet together)».

safer-internet-day-2013

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης, INSAFE1, με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Εορτάζεται πάντα τη 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του 2ου μήνα του χρόνου! Στην Ελλάδα, ο εορτασμός διοργανώνεται αποκλειστικά από τη Δράση Ενημέρωσης Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, επίσημο εκπρόσωπο του Δικτύου INSAFE στη χώρα μας.

farma-1-2014

Για το φετινό εορτασμό, το Saferinternet.gr θα επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή μαθητών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Έτσι, στις 10 Φεβρουαρίου θα υλοποιήσει ειδική εκδήλωση προς 450 μαθητές Δ΄ τάξης δημοτικών σχολείων. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διαδραστική συζήτηση με τα παιδιά αναφορικά με την ορθή χρήση του Διαδικτυου και την υλοποίηση της θεατρικής παράστασης «Η Φάρμα του Διαδικτύου» από τη θεατρική ομάδα Χιλιοδέντρι . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, με τη στήριξη του ΠΕ.Α.Π. Λυκόβρυσης-Πεύκης και της Google.

farma

Στις 13 Φεβρουαρίου, 35 μαθητές-εκπρόσωποι από γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας θα δώσουν τη δική τους πρόταση για την καταπολέμηση του «cyberbullying» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση http://www.ustream.tv/channel/europarlgr

Cyber-Bullying-Photo

Περαιτέρω, περισσότερες από 360 εκδηλώσεις διοργανώνονται υπό το συντονισμό του Saferinternet.gr σε όλη τη χώρα με τους «Πρεσβευτές της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου» που πολλαπλασιάζουν το μήνυμα του εορτασμού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Δείτε τον ειδικό χάρτη των πρεσβευτών στη διεύθυνση

http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page157&objId=Category339&childobjid=Category339

Διαβάστε επίσης:

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο σήμερα – Συμβουλές για μια ασφαλή διαδικτυακή εμπειρία by Google

Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;